Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Načelnik Nardelli o razlozima ponavljanja Javne rasprave UPU-a "Kupari I"

Općina Župa dubrovačka objavila je Ponovljenu Javnu raspravu o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja "Kupari I". Razlog ponavljanja ove javne rasprave pojasnio je načelnik Nardelli.

- Općina je sukladno obvezama preuzetim Sporazumom s Republikom Hrvatskom te Ugovorom koji je Republika Hrvatska potpisala s investitorom pokrenula postupak izrade i donošenja Urbanističkog plana uređenja "Kupari I".

Jučer smo od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja dobili potvrdu da je Konačni prijedlog Urbanističkog plana uređenja ''Kupari I'' potpuno usklađen i nema zapreka za izdavanje suglasnosti po pitanju samog plana.

Nažalost zbog proceduralnog propusta u objavi Javne rasprave potrebno je ponoviti Javnu raspravu što smo odmah jučer i objavili kako bi do kraja siječnja 2020. završili postupak izrade i donošenja tj. usvojili UPU.

Naime prema Zakonu o prostornom uređenju koji je na snazi, Javnu raspravu moguće je objaviti praktički na dan početka iste, međutim postupak izrade i donošenja UPU-a ''Kupari I'' započeo je u rujnu 2018. godine kada je na snazi još uvijek bila odredba da je Javnu raspravu potrebno objaviti 8 dana prije početka iste, a plan je potrebno donijeti po Zakonu prema kojem je izrada i započela.

Izravnog utjecaja na plan zaista nije moglo biti niti je bilo što nam je potvrđeno i iz Ministarstva jer je Javna rasprava trajala maksimalnih 30 dana, a u obzir smo uzimali i očitovanja koja su došla i izvan roka te zapravo s gotovo svim nadležnim tijelima usklađivanje plana odradili prije izrade Prijedloga plana za Javnu raspravu upravo iz razloga kako bi izbjegli naknadna usklađivanja.

Stoga smo kako bi izbjegli bilo kakve mogućnosti dovođenja u pitanje procedure izrade plana jučer objavili Ponovljenu Javnu raspravu koja počinje 20. prosinca 2019. godine i traje do 18. siječnja 2020. godine te očekujemo dovršetak postupka izrade i donošenja UPU-a ''Kupari I'' do konca siječnja 2020. godine.

U narednih par dana očekujemo i pozitivno mišljenje Ministarstva kulture, a u prilozima Planu nalazit će se i stručna podloga koju će nam dostaviti upravo Ministarstvo kulture - rekao je općinski načelnik Silvio Nardelli.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn