Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Sutra štrajk u našoj Županiji - Sindikat učitelja; "Ustrajni smo u svojim opravdanim zahtjevima"

Prema informacijama koje smo dobili iz Sindikata hrvatskih učitelja u cirkularnom štrajku nastavnog i nenastavnog osoblja u osnovnim i srednjim školama koji je počeo 10. listopada,  sutra je ponovno na red došla Dubrovačko neretvanska županija.

- U OŠ Župa dubrovačka očekujemo isti broj sudionika u štrajku kao i prethodnih dana. Prema tome redovna nastava se neće održati, a djeca koja dođu u školu bit će prihvaćena i zbrinuta nekim oblikom čuvanja.

Ustrajni smo u svojim opravdanim zahtjevima, koji još nisu raspravljeni za pregovaračkim  stolom, niti su Vladinom ponudom ispunjeni. Stav Vlade saznajemo samo preko medija, a komentare koje slušamo i čitamo doživljavamo kao još jedan pokušaj da nam se umanji dignitet struke.

Zato smo i dalje u štrajku, nikad složniji i jači, dok god se ozbiljno ne razmotri naš zahtjev da se u vrijeme najveće reforme obrazovnog sustava za naš rad osiguraju optimalni uvjeti i da se taj naš rad u konačnici pošteno i plati. Napominjem da u pitanju nisu samo plaće učitelja, već svih djelatnika u obrazovnom sustavu, koje vidno i nepravedno zaostaju za plaćama u sustavu javnih službi.

Na upite o broju nastavnih dana i eventualnim nadoknadama možemo samo reći da je štrajk naše legalno pravo kojim se nerado koristimo, ali u situaciji u koju smo dovedeni ne vidimo drugu opciju. Tako da sve upite na temu organizacije rada škola uputite na adresu našeg poslodavca - rekla je povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja župske škole profesorica Davorka Bronzić.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn