Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Od sutra štrajk u školama - Davorka Bronzić: "Pozivam sve roditelje da podrže borbu učitelja"

Nakon današnjeg višesatnog sastanka propao je postupak mirenja između Vlade i školskih sindikata. Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem i predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec prošli su tjedan predali Vladi najavu o tome da će se štrajk u osnovnim i srednjim školama održati 10. listopada.

- Štrajk će početi 10. listopada, trajat će do ispunjenja zahtjeva - izjavio je Mihalinec, te istaknuo da će sutra sve nastavno i nenastavno osoblje u osnovnim i srednjim školama štrajkati.

- Vlada je u cijelosti odbila naše zahtjeve, a ponudila je kroz dodatke povećanje od dva posto od 1. listopada i dva posto od 1. lipnja 2020. To je za sindikate neprihvatljivo i iz tog razloga mirenje je neuspješno završilo. Možemo najaviti da će sutra početi štrajk u sustavu osnovnog i srednjeg školstva. Bit će to cirkularni štrajk - prvi dan, sutra, cijela Hrvatska će biti u štrajku, a ostale dane bit će nekoliko županija iz oba sindikata zajedno.  Štrajk će trajati dok Vlada ne prihvati naše zahtjeve - rekla je sindikalna povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja župske škole profesorica Davorka Bronzić.

- U ime kolega i svoje osobno pozivam sve roditelje da podrže borbu učitelja za svoja materijalna prava, kao i za pravo na dostojanstvo u obavljanju svog poziva, a na korist svima nama, učiteljima, učenicima, roditeljima i cijeloj zajednici. Odnos Vlade prema učitelju je pokazatelj odnosa prema obrazovanju u cjelini. Zato sutra budimo jedinstveni - poručila je profesorica Davorka Bronzić.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn