Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

U idućoj školskoj godini besplatni udžbenici obveznih predmeta za učenike osnovnih škola

Za školsku godinu 2019./2020. iz Državnoga proračuna su osigurani besplatni udžbenici za učenike osnovnih škola. Udžbenici nabavljeni sredstvima Državnoga proračuna vlasništvo su škole, a postupanje je regulirano Naputkom o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnoga proračuna.

U idućoj školskoj godini bit će u uporabi dvije vrste udžbenika i to udžbenici koji su trenutno u procesu odobravanja za razrede koji ulaze u provedbu kurikularne reforme, a riječ je o prvim, petim i sedmim razredima osnovne škole, te prvom razredu srednje škole. Udžbenici za sve ostale razrede koji su odobreni 2014. godine (tzv. „postojeći udžbenici“).

Ministarstvo znanosti i obrazovanja 1. veljače raspisalo je Javni poziv za nove udžbenike koji će se od sljedeće školske godine koristiti u razredima u kojima kreće primjena novih kurikuluma. To se odnosi na sve predmete u 1. i 5. razredu osnovne škole, kao i za predmete Kemija, Fizika i Biologija u 7. razredu. U ostalim razredima i predmetima u uporabi ostaju udžbenici odabrani 2014. godine.

Sredstvima državnog proračuna nabavljaju se isključivo udžbenici obveznih predmeta. Troškovi nisu osigurani za nabavu dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutija za tehnički, likovna mapa, atlasi), odnosno udžbenike izbornih predmeta.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn