Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

"Tko će napisati najbolji haiku?" - Učenici župske škole se natjecali u pisanju haiku pjesama

Povodom Mjeseca hrvatskog jezika u Osnovnoj školi „Župa dubrovačka“ je održan literarni natječaj odnosno projekt „Tko će napisati najbolji haiku?“ U okviru tog natječaja učenici 5. a i 5. b razreda natjecali su se u pisanju haiku pjesama i nastojali što bolje ilustrirati svoje literarne radove, a knjižničarka Sandra Židan i profesorica AsijaKursarsu izabrale najbolje učeničke radove.

U 5. a razredu najbolja je bila Petra Topalović, drugo mjesto je osvojio Mihael Raguž, treće mjesto dijele Matija Ljubimir te Ivano Milat i Ana Nikolić koji su zajednički napisali 1 haiku.
 
U 5. b razredu najbolja je bila Lucija Krmek, drugo mjesto osvojila je Antea Karmen Menalo, a treće mjesto sa svojim haiku pjesmama dijele Vedran Zadrić i Ivano Prce.

Haiku je kratka pjesnička forma podrijetlom iz Japana koja se sastoji od tri stiha od kojih prvi stih ima 5 slogova, drugi 7, a treći 5 slogova. Haiku pjesme opisuju ljepotu prirode te nastoje na originalan način oslikati jedan trenutak u prirodi, a naši su učenici uistinu uspjeli u tome. Tema natječaja za mjesec ožujak bila je proljeće, a najbolje plasirani učenici nagrađeni su slatkim nagradama.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn