Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Vršnjačko nasilje u školskom autobusu - Jurkić; "Utvrdit ćemo sve činjenice i donijeti pedagošku mjeru"

U Facebook grupi "Mame iz Dubrovnika" mama dvojice dječaka učenika župske škole anonimno je prepričala događaj vršnjačkog nasilja  nad dvojicom dječaka u školskom autobusu koji prevozi učenike Osnovne škole Župa dubrovačka. Incident je prijavljen i školi, te smo za komentar ovog događaja pitali ravnatelja Osnovne škole Župa dubrovačka Antona Jurkića.

- Obavili smo razgovore s djecom i roditeljima, razgovarali smo i s policijom, sazvati ćemo razredno vijeće na kojem ćemo utvrditi sve činjenice i donijeti primjerenu pedagošku mjeru, a sve u cilju prevencije. Učinit ćemo sve što je u našoj moći, normalno da nam je u interesu da se ovakve stvari ne događaju, ali na broj od 850 učenika i statistički gledano uvijek ima netko tko je sklon neprimjerenom ponašanju. Na nama je da te stvari sankcioniramo, prijavimo i djelujemo u okviru naših ovlasti što uvijek i činimo - rekao je Anton Jurkić, ravnatelj Osnovne škole Župa dubrovačka.

- U školi i školskom dvorištu imamo organizirane dežurne učitelje i pratimo situaciju koliko je to moguće, a ovo se odnosi na vrijeme kada djeca izađu iz škole i školskog dvorišta, neki idu pješke, a neki autobusom i teško je kontrolirati što se dogoditi na putu od škole do kuće. Mi tu nemamo nadzor, ali dužni smo kad nešto saznamo reagirati što i činimo - dodao je Jurkić.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn