Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik bespovratna sredstva za nabavku školske opreme

Pomorsko-tehnička škola Dubrovnik jedna je od osam škola na području Republike Hrvatske kojoj su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 462.875,00 kuna za nabavku školske opreme.

Sredstva su dodijeljena temeljem javnog poziva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske upućenog srednjim školama u svibnju ove godine te su slijedom toga potpisani i ugovori s ravnateljima prijavljenih srednjih škola koje provode strukovne programe u sektoru pomorstva.

Pomorsko-tehnička škola Dubrovnik dodijeljena sredstva će, između ostaloga, uložiti u opremanje već postojećeg nautičkog simulatora, te nabavku novog simulatora za brodostrojare.

Ova sredstva su izravan doprinos ostvarenju ciljeva Strategije pomorskog razvitka i integralne pomorske politike Republike Hrvatske za razdoblje do 2020. godine. Ovom mjerom Ministarstvo osigurava odgovarajuće materijalne uvjete u pomorskim školama te radi na promociji, jačanju kompetencija i podizanju kvalitete obrazovanja učenika u srednjim pomorskim školama.

Osim Ministarstva, Dubrovačko-neretvanska županija je za Pomorsko-tehničku školu Dubrovnik osigurala za 2018. godinu 126 tisuća kuna koja će se utrošiti u opremanje kabineta za elektrotehniku.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture provodi i čitav niz drugih mjera, poput projekta stipendiranja učenika srednjih škola i studenata pomorskih fakulteta, a provodi se i Program sufinanciranja ukrcaja vježbenika palube, stroja i elektrotehnike na brodove.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn