Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Pod budnim okom volontera; DEŠA organizirala Projektni dan u župskoj školi (FOTO)

DEŠA Dubrovnik organizirala je i danas u OŠ Župa dubrovačka Projektni dan – volontersku akciju  osvješćivanja javnosti u području zaštite okoliša, klimatskih promjena i zaštite prirode i bioraznolikosti. Dio je to aktivnosti projekta Pod budnim okom volontera, sufinanciram sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Na projektnom danu djeca su kroz niz aktivnosti pokazali svoje novostečene vještine u očuvanju okoliša i prirode, smanjenju nastanka otpada i pravilnom gospodarenju njime. Postavili su izložbu dječjih radova nastalih kroz projektne radionice upcikliranja plastike i recikliranja papira, te izložbu postera na temu podizanja svijesti javnosti o potrebi očuvanja okoliša i recikliranja. Uredili su školsko dvorište te posadili sadnice ljute naranče čime su pokazali spremnost za očuvanje okoliša i iskazali želju za uređenjem i očuvanjem okruženja u kojem borave.

Članovi udruge Crogis održali su predavanje o korištenju aplikacije nastale kroz projekt, dok su članovi udruge Lovci na oluje održali edukaciju o radu meterološke postaje koju smo montirali na školu, na kojoj će djeca moći svakodevno pratiti vremenske uvjete i pojave te postat dio lokalne mreže volontera promatrača vremenskih i klimatskih promjena. 

Projekt Pod budnim okom volontera udruga DEŠA provodi od rujna  2017. u partnerstvu sa udrugama Bonsai, Lovci na oluje i Crogis te u dvije partnerske škole OŠ Antun Masle i OŠ Župa dubrovačka. Cilj projekta je poticati volonterstvo kroz sustav odgoja i obrazovanja te osnažiti djecu novim inovativnim tehnološkim vještinama i znanjima za budućnost. Kako bi djecu motivirali na volonterske akcije kroz brojne motivacijske radionice provedene tijekom godine približili smo djeci pojam volonterskog rada i pojasnili kako i na koji način možemo kao pojedinci pomoći u očuvanju okoliša i našeg zdravlja.

U vremenu u kojem živimo poticanje mladih na volontiranje ima višestruku važnost. Ono je iskustveni način odgoja mladih za aktivnu građansku ulogu u razvoju socijalnog i demokratskog društva. Jednako važnu ulogu volonterstvo ima u razvoju samopoštovanja i vrijednih socijalnih vještina važnih za razvoj svakog pojedinca. Upravo stoga, škola kao ključni nositelj odgoja i obrazovanja može imati važnu ulogu u promicanju vrijednosti koje se volontiranjem afirmiraju. Sloboda izbora, razvoj osobnih potencijala, promocija i zaštita ljudskih prava, briga za održivi razvoj i interkulturalno učenje neke su od najvažnijih vrijednosti koje mogu značajno utjecati na društveni razvoj mladih.


FOTOGALERIJA

{gallery slider=boxplus.carousel}/2018/obrazovanje/desa_projektni_dan{/gallery}

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn