Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Književni susret s književnikom za djecu i mlade Želimirom Hercigonjom u župskoj školi

U ponedjeljak 23. travnja povodom manifestacije Noć knjige i povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava u Osnovnoj školi „Župa dubrovačka“ tijekom drugog i trećeg sata održan je književni susret s hrvatskim književnikom za djecu i mlade Želimirom Hercigonjom. Za vrijeme drugog sata održan je u školskoj knjižnici susret s učenicima šestih razreda, a za vrijeme trećeg sata u holu škole književni susret s učenicima drugih razreda. Program susreta za šeste razrede vodili su učenici Josip Bačić i Laura Lazarević. Za vrijeme druženja s piscem učenici su imali priliku postaviti mu različita pitanja o njegovom književnom stvaralaštvu, ali i o životu.


FOTOGALERIJA

{gallery slider=boxplus.carousel}/2018/obrazovanje/knjizevni_susret_Hercigonja{/gallery}

 


Šestaši su razgovarali s njim o simpatijama, ljubavi, načinima na koje provode svoje slobodno vrijeme, društvenim mrežama, poznatim osobama, a odgovorio im je i na pitanje kako se postaje pisac te otkuda dobiva inspiraciju za pisanje svojih književnih djela. Susret je našim učenicima šestih razreda bio toliko inspirativan da je učenik 6. a razreda Luka Rašica napisao i pjesmu:

Pisac u našoj školi

Dolazi nam pisac bajni,
otkrit će nam par o uspjehu tajni:
nikad ne odustati,
nakon svakog udarca ustati.
Rekao je ponosnim glasom
i svojim krupnim stasom.
Smijali smo se i šalili,
svašta na tom satu radili.
Želimira Hercigonju smo upoznali.
Učio nas je svemu, puno toga smo doznali.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn