Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Na današnji dan prije 10 godina otvorena nova zgrada OŠ Župa dubrovačka na Mljekari (FOTO)

Jedan od prvih većih događaja o kojem smo pisali u prvoj godini rada tada tek pokrenute Župčice, bila je svečanost početka nastave u novoj školskoj zgradi Osnovne škole Župa dubrovačka na Mljekari. Bilo je to na današnji dan prije deset godina, 31.ožujka 2008. godine, dan koji predstavlja ostvarenje želja mnogih generacija Župljana, koji su odrasli i završili školovanje slušajući priče o izgradnji "nove škole".

Prvi namjenski izgrađen školski prostor u povijesti župskog školstva s 18 učionica i pripadajućim prostorijama, u čiju je izgradnju uloženo 17 milijuna kuna je otvorio Branko Bačić, tada državi tajnik za more u Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Svečanosti su bili nazočni brojni gosti i uzvanici tadašnja dubrovačko-neretvanska županica Mira Buconić, saborski zastupnici Dubravka Šuica i Frano Matušić, državni tajnik regionalnog razvoja Milivoj Mikulić i tadašnji dubrovački biskup msgr. Želimir Puljić.

Uz općinskog načelnika Silvia Nardellija, nazočne je pozdravila i tadašnja ravnateljica škole Anka Šutalo, a program otvaranja su svojim nastupom uveličali članovi KUD-a Marko Marojica i školski učenici, školski zbor s tamburicama je izveo novu školsku himnu koju je skladao Đelo Jusić.


FOTOGALERIJA 31.03.2008.g.

{gallery slider=boxplus.carousel}/2018/obrazovanje/otvaranje_skole2008{/gallery}

 


Međutim u novootvorenoj školi  već pri otvaranju nije bilo dovoljno mjesta za osiguranje jednosmjenske nastave za tadašnjih 640 osnovaca, pa je dio učenika nastavio pohađati nastavu u "staroj školi" na Kantulama, a takva je situacija i danas poslije deset godina kada su u zgradi na Kantulama za potrebe nastave zauzeti svi raspoloživi prostori.

Već u svom obraćanju nazočnima na svečanosti otvorenja škole, Branko Bačić je kazao kako će Ministarstvo financirati i nastavak gradnje još deset učionica. Nažalost, do pomaka na tom planu je došlo tek prije dvije godine kada je sporazumom sa Županijom Općina kupila zemljište potrebno za dogradnju škole smješteno neposredno uz školsku zgradu za 1.500.000 kuna, u tijeku je donošenje urbanističkog plana uređenja, nakon čega slijedi projektiranje dodatne zgrade.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn