Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Roditeljski sastanak za buduće prvaše i prezentacija projekata u župskom Dječjem vrtiću

U četvrtak, 2. ožujka, stručno razvojne službe Dječjeg vrtića Župa dubrovačka i Osnovne škole Župa dubrovačka održale su roditeljski sastanak na temu „Moje dijete polazi u školu“. Dječji vrtić trenutno pohađaju 133 predškolca. Većina njihovih roditelja odazvala se sastanku koji se održao u Općinskoj vijećnici Općine Župa dubrovačka. Na samom početku prisutne roditelje i odgojiteljice djece školskih obveznika pozdravila je ravnateljica Dječjeg vrtića Marija Jelić.

Pedagoginja Martina Čupić i logopedinja Marta Jovanović iz Dječjeg vrtića u svojim izlaganjima osvrnule su se na pripremu djece za polazak u školu kroz odgojno-obrazovni rad u predškolskim skupinama te ukazale na važnost poticanja predvještina u različitim domenama razvoja djece što su upotpunile praktičnim primjerima i savjetima za rad kod kuće.

Psihologinja Ana Krilanović i pedagoginja Jelena Bratoš Županović iz Osnovne škole Župa dubrovačka, su roditelje budućih prvaša uvele u prve korake školskog puta njihovog djeteta. Objasnile su kako na najbolji način pristupiti novom važnom životnom razdoblju, kako djece tako i roditelja, posebno se osvrnuvši na nadolazeću procjenu spremnosti djece za polazak u školu. Naglasile su važnost pozitivne i otvorene komunikacije roditelja i djece, ali i obitelji i škole te zaželjele dobrodošlicu budućim prvašima.


U ponedjeljak, 27. veljače, u DV Župa dubrovačka održan je stručni aktiv. Odgojiteljice su predstavile jedanaest projekata vezanih za dječja prava iz područja ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Teme projekata su različite, polaze od životno važnih pitanja i potreba djeteta svojstvenih njihovim razvojnim osobinama.

Projektni način planiranja i izlaganja donose korist svim sudionicima, kako djeci tako i odgojiteljima. Djeca se uče razumijevanju i uspostavljanju pravila za suživot, uče kako se zauzeti za sebe i druge, razvijaju odgovornost i mnoge druge vještine. S druge strane, odgojitelji izlažući svoje projekte i vodeći interaktivne rasprave jačaju svoje kompetencije, susreću se s novim mogućnostima zajedničkog učenja i razmjene iskustava, zbog čega sam jako zadovoljna, kazala nam je ravnateljica Marija Jelić.