Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Učenici župske škole obilježili Dan ružičastih majica ( FOTO/VIDEO )

Dan ružičastih majica (Pink shirt day), Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, diljem svijeta tradicionalno se obilježava posljednje srijede u veljači. Obilježavanje tog dana započelo je u Kanadi 2007. godine, u znak potpore dječaku izloženom vršnjačkom nasilju jer je u školu dolazio u ružičastoj majici. Ta majica simbolizirala je njegovu potporu teško bolesnoj majci. Nakon incidenta, 50-ak dječaka škole u kojoj je počinjeno nasilje samoinicijativno su u školu došli u ružičastim majicama u znak potpore svom prijatelju i zbog toga su postale simbolom inicijative, kasnije i međunarodno priznate.

I župska škola je ove godine obilježila Dan ružičastih majica s ciljem poticanja tolerancije i stvaranja sigurnog okruženja u kojem će se svako dijete osjećati prihvaćeno. Učenici iz stare škole na dvorištu su otpjevali službenu pjesmu ovog dana "Život nije siv".


FOTOGALERIJA

 Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn