Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Učenici župske škole obilježili Dan ružičastih majica ( FOTO/VIDEO )

Dan ružičastih majica (Pink shirt day), Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, diljem svijeta tradicionalno se obilježava posljednje srijede u veljači. Obilježavanje tog dana započelo je u Kanadi 2007. godine, u znak potpore dječaku izloženom vršnjačkom nasilju jer je u školu dolazio u ružičastoj majici. Ta majica simbolizirala je njegovu potporu teško bolesnoj majci. Nakon incidenta, 50-ak dječaka škole u kojoj je počinjeno nasilje samoinicijativno su u školu došli u ružičastim majicama u znak potpore svom prijatelju i zbog toga su postale simbolom inicijative, kasnije i međunarodno priznate.

I župska škola je ove godine obilježila Dan ružičastih majica s ciljem poticanja tolerancije i stvaranja sigurnog okruženja u kojem će se svako dijete osjećati prihvaćeno. Učenici iz stare škole na dvorištu su otpjevali službenu pjesmu ovog dana "Život nije siv".


FOTOGALERIJA

{gallery slider=boxplus.carousel}/2017/obrazovanje/pink_shirt_day{/gallery}

 Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn