Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Već četvrtu godinu u župskoj školi; Projekt „Čitamo mi, u obitelji svi“ (FOTO)

U petak 27. siječnja u Osnovnoj školi Župa dubrovačka je već četvrtu godinu za redom počeo projekt za poticanje čitanja kod učenika trećih razreda pod nazivom „Čitamo mi, u obitelji svi“. Time se i župska škola pridružila velikoj obitelji od 128 škola i 4398 učenika u Hrvatskoj koji će ove godine sudjelovati u projektu.

U okviru projekta svakog petka će jedan učenik iz razreda ponijeti ruksak sa osam knjiga i bilježnicom dojmova kući i sljedećih pet dana će svaki dan sa svojim roditeljima, braćom, sestrama, djedom i bakom zajednički čitati knjige iz ruksaka oko 30 minuta i zapisivati svoje dojmove o čitanju u bilježnicu dojmova. Učenici će u bilježnicu dojmova moći napisati i pjesmu o zajedničkom čitanju, nacrtati crtež u kojem će prikazati kako zajednički čitaju sa svojom obitelji ili zalijepiti fotografiju snimljenu tijekom zajedničkog čitanja. Sljedeći tjedan u srijedu učenik će donijeti ruksak natrag u školu i pred učiteljicom, školskom knjižničarkom i ostalim učenicima u razredu će održati kratko predstavljanje svog sudjelovanja u projektu: pročitati svoje dojmove iz bilježnice dojmova, pokazati crtež koji je nacrtao te pročitati svoju pjesmu o zajedničkom čitanju. U sljedeći petak naprtnjaču će dobiti sljedeći učenik i opet je vratiti natrag u školu u srijedu i tako će biti svaki tjedan sve do kraja školske godine, odnosno dok svi učenici iz razreda, koji su se prijavili za projekt, ne dobiju naprtnjaču s knjigama. U 3. a će istovremeno među učenicima kružiti dvije naprtnjače kako bi svi učenici stigli sudjelovati u projektu do kraja školske godine jer su se svi učenici iz razreda prijavili za sudjelovanje.

Knjige u ruksacima su prilagođene za čitanje za sve generacije- među njima će biti knjiga i za djecu i za odrasle kao i knjiga koje mogu čitati i jedni i drugi. Podijeljene su u 8 cjelina: carstvo dječjih priča; obiteljsko druženje uz stihove, stripove i humoristične tekstove; zbirka priča, pjesama i romani za mame, tate, bake, djedove, stričeve, tetke; slikovnica – obiteljska družinica; mali istraživači; odgoj djece i mladih; igrom do boljeg čitanja; etno baština.
Da bi se projekt mogao provesti, potrebna je i suradnja nakladnika koji su prepoznali njegovu kvalitetu i doseg, a ove godine u njemu sa svojim izdanjima sudjeluju izdavačke kuće: Alineja, Fraktura, Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, Knjiga u centru, Mentor, Mozaik knjiga, Naklada Semafora, Planetopija, Planet Zoe i Školska knjiga.


FOTOGALERIJA

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn