Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Radionica robotike u župskoj školi - Učenici upoznali principe rada strojeva i sustava

Krajem prošlog tjedna u OŠ Župa Dubrovačka održana je radionica robotike za 14 učenika. Radionica je organizirana kao suradnja Hrvatskog društva za robotiku i  Informatičkog kluba Futura i uvod je u novi ciklus Futurinih radionica robotike koje počinju sredinom listopada.

Učenici su kroz nekoliko sati praktičnog rada izrade robotskih kolica upoznali principe rada strojeva i sustava koji ih okružuju. Praktični rad je suština ovih radionica jer djeca aktivno usvajaju i primjenjuju znanja. Na ovoj radionici sve praktične vježbe odradili smo sa dobro odabranim i razvrstanim elementima koje nalazimo u Fischertechnik edukacijskim setovima.

Polaznici grade svoj model robota u paru tako da raspodjele zadatke i na kraju sve spajaju u zajedničku kreaciju. Cilj radionice je napraviti robota koji će kretati po unaprijed dogovorenoj stazi.

Program je sa učenicima odradio Ivica Kolarić, nacionalni predstavnik Hrvatske u RoboCup oranizaciji. Uz profesora sa učenicima su radili Josip Misir, profesor u OŠ Župa dubrovačka i Dalija Milić Kralj, profesorica u Pomorsko - tehničkoj školi Dubrovnik. Za većinu učenika ove škole ovo je prvi susret sa ovakvim načinom rada. Očekivanja su bila velika a vrijeme je svima brzo prolazilo.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn