Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Nakon 130 godina postojanja - Prestala s radom Područna škola na Gornjem Brgatu

Prvim danom nove školske godine, nakon 130 godina postojanja prestala je s radom Područna škola Brgat. Nakon odlaska dva lanjska četvrtaša u peti razred u glavnu školsku zgradu na Mljekari, posljednji preostali učenik Đivo Asanović će četvrti razred pohađati sa svojim vršnjacima u zgradi "stare škole" na Kantulama.

Iako se slične škole po manjim mjestima uglavnom zatvaraju jer u njima nema više djece koja bi ih pohađala, na Gornjem i Donjem Brgatu to nije slučaj. Naime, malih Brgaćana ima dovoljno kako bi njihova područna škola nastavila s radom, ali roditelji ih posljednjih godina u niže razrede osnovne škole upisuju u matičnu školu na Mljekari. Uz nedostatak društva, više vršnjaka u razredu, najčešći razlog tome je nastava produženog boravka koja je prije dvije godine počela u školskoj zgradi na Mljekari.

Tako će, dok su u zgradama na Mljekari i Kantulama iskorišteni svi trenutno raspoloživi kapaciteti, prostorije Područne škole na Gornjem Brgatu ove školske godine ostati prazna. Odluka o tome što će s njome biti u budućnosti, kako doznajemo, još nije donesena.

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn