Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Predstavnici PUZS Dubrovnik poučavali učenike župske škole o osnovama zaštite i spašavanja (FOTO)

Predstavnici PUZS Dubrovnik danas su osnovama zaštite i spašavanja poučavali učenike prvih i drugih razreda Osnovne škole Župa Dubrovačka, a u tome su im se pridružile hitne službe i dio operativnih snaga nadležnih za područje Župe.

Djeca su kroz prezentaciju najprije učila o ulozi hitnih službi i korištenju jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, a zatim i kako reagirati u slučaju različitih vrsta nesreća i opasnosti.
Istovremeno mogli su se neposredno upoznati s predstavnikomprometne policije, dežurnim timom hitne pomoći, vatrogascima DVD Župa dubrovačka, tajnikom HGSS Stanice Dubrovnik, predsjednikom i ravnateljem Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik,kao i voditeljem Županijskog centra 112.

Unatoč kišnom jutru, vrijeme se za vrijeme prezentacije razvedrilo tako da su učenici nakon teoretskog dijela mogliispred škole razgledavati opremu i vozila svih službi, što je uvijek najzanimljiviji dio edukacije. U tome im se, osim učiteljica, pridružio i ravnatelj škole Anton Jurkićs kojim je već dogovorena iduća edukacija.

Cilj ovakvih prezentacija je približiti osnove zaštite i spašavanja, ne samo djeci, već i odraslima, osobito onima kojima su veliki dio dana povjerena naša djeca, a to su zaposleni u školama i vrtićima. Najbolje mjerilo uspješnosti je zadovoljstvo koje na kraju pokažu upravo oni i poruka „Dođite nam opet.“


FOTOGALERIJA

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn