Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Večeras u župskoj školi; Noć knjige „Nema knjige, a da se u njoj nešto dobro ne nađe“

I ove godine uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava, na Dan hrvatske knjige i  OŠ Župa dubrovačka pridružuje se treći put međunarodnoj manifestaciji Noć knjige koja će se održati večeras 22.travnja. Motivacija za ovogodišnju Noć knjige krije se u poznatoj rečenici španjolskog književnika M.Cervantesa „Nema knjige, a da se u njoj nešto dobro ne nađe“.

Ovogodišnja manifestacija u znaku je Shakespearea koji je uz Cervantesa glavni „krivac“ za odabir Svjetskog dana knjige jer su toga dana 1616. godine umrli Miguel de Cervantes i William Shakespeare te se sama zamisao  zasniva na katalonskom običaju darivanja knjiga i ruža na dan Svetog Jurja.

Događanja su počela u četvrtak  21. travnja kada su učenici osmih razreda  u župskom vrtiću čitali predškolcima priče o patuljcima.

Noć knjige u OŠ Župa dubrovačka i ove godine bit će u znaku radionica koje su pripremile učiteljice razredne i predmetne nastave. Program počinje u 18 sati priredbom na kojoj će biti prikazana tri igrokaza nastala po književnim djelima, a nakon toga od 18.30 do 19.30 slijede radionice. Ove godine se na sudjelovanje u radionicama prijavilo 175 učenika.

Osim učenika škole pozivamo i roditelje koji mogu dovesti i manju djecu za koju će biti pripremljene slikovnice i bojanke, a dočekat će ih učenici starijih razreda koji će im čitati priče.Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn