Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Treću godinu za redom; Projekt "Čitamo mi, u obitelji svi" u župskoj školi

U petak 4. prosinca je već treću godinu za redom u Osnovnoj školi Župa dubrovačka počeo projekt za poticanje čitanja kod učenika trećih razreda „Čitamo mi, u obitelji svi“.  Prvi učenici su već kućama ponijeli naprtnjače sa knjigama i bilježnicom dojmova u kojima će ove godine osim knjiga moći pronaći i još neke zanimljive stvari: 3. a je dobio komplet rekvizita za snimanje filma digitalnom kamerom ili mobitelom, 3. b je dobio knjigu koja sadrži igre na ploči uz pomoć kojih mogu naučiti sve o ljudskom tijelu i igru s memory karticama uz pomoć kojih će naučiti koji nacionalni parkovi i parkovi prirode postoje u Hrvatskoj. 3. c je osim zanimljivih knjiga u naprtnjači dobio i knjigu sa igrama na ploči kroz koje će naučiti puno o svemiru. 

Učenici će od petka do srijede čitati knjige iz naprtnjače i igrati igre sa svojim roditeljima, braćom i sestrama i tijekom tih pet dana će zapisivati svoje dojmove o zajedničkom čitanju u bilježnicu dojmova te nacrtati crtež u bilježnici na kojem se vidi kako njihova obitelj čita knjige iz naprtnjače i napisati pjesmicu o ovom projektu. U srijedu će morati donijeti naprtnjaču natrag u školu i pred cijelim razredom, učiteljicom i knjižničarkom ukratko izložiti svoje dojmove o zajedničkom čitanju, pročitati pjesmicu koju je napisao i pokazati crtež koji je nacrtao kod kuće. Nakon toga će ruksak dobiti sljedeći učenik u razredu koji će opet s roditeljima čitati knjige pet dana i opet morati ponoviti sve isto kao i prethodni učenik. Projekt će trajati sve do kraja školske godine, odnosno dok svi učenici koje su roditelji prijavili za sudjelovanje ne dobiju naprtnjaču.

U svibnju će učenici koji su sudjelovali u projektu i njihovi roditelji morati ispuniti online anketu na web stranici škole u kojoj će imati priliku iznijeti svoje dojmove i mišljenja o projektu te prijedloge za njegovo poboljšanje.


FOTOGALERIJA

{gallery slider=boxplus.carousel}/2015/Obrazovanje/citajmo_svi{/gallery}

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn