Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Svečano otvorena "Župska Trpeza" odgojnih skupina župskog vrtića (FOTOGALERIJA)

Na svečanosti koju su danas u vijećnici Općine priredile odgojne skupine župskog vrtića, Pčelice, Ribice i Zvončići otvorena je "Župska trpeza" bogata tradicionalnim župskim proizvodima.

- Sve je krenulo prije mjesec dana kad su sazreli prvi jesenski plodovi.Dok smo ih mirisali i kušali, razgovarali smo što se sve od njih može napraviti. Recepte smo sakupili od roditelja, baka i djedova,a u vrtiću smo sve spravili:džem od jabuka, krušaka i šljiva, kontonjatu, tučene masline, arancine, vjenčiće od suhih smokava, bruštulane mjendule i kolačiće. Stari recepti su povukli i stare običaje, narodnu nošnju i ples. - kažu nam vrijedne Pčelice, Ribice i Zvončići koji napominju kako bi još jednom zahvalili svima koji su im pomogli pri realizaciji ovog događaja.

U želji da zaokruže cijelu priču na otvaranje "ŽUPSKE TRPEZE" pozvali su i KUD Marko Marojica koji im je svojim nastupom uveličao svečanost.


FOTOGALERIJA

 Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn