Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

U župskoj školi Obilježen Dan kruha i plodova zemlje (FOTO)

U novoj školi učenici drugih razreda otpjevali su pjesmu Miris kruha i recitacijom zahvalili za plodove zemlje. Don Vilim, svećenik župe Mandaljena, obratio se učenicima koristeći se usporedbom „ biti dobar kao kruh“ ističući kako je kruh rezultat čovjekovog truda i rada kao i da radom i trudom postajemo dobri ljudi. Svećenik je zatim uz molitvu blagoslovio hranu koju su učenici potom međusobno podijelili i blagovali.

U staroj školi učenici i učitelji 1.a i c, te trećih i četvrtih razreda svoje su „pekarske proizvode“ i jesenske plodove izložili u dvorani stare škole. Veselo društvo pozdravio je ravnatelj. Svi prisutni zapjevali su s časnom Bosiljkom Grubeša za zahvalu na hrani koju ćemo blagovati, a hranu je blagoslovio don Vilim Petrović koji je naglasio kako je put do kruha dugotrajan i težak, te da kruh i hranu nikada ne smijemo bacati. “Ako vam kruh padne na pod, podignite ga i stavite na neki zidić, pojest će ga ptice ili mačke”, savjetovao je na kraju don Vilim. Druženje i blagovanje uz pune trpeze nastavilo se u učionicama i zbornici.


FOTOGALERIJA

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn