Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

U 80. godini života nakon teške bolesti umro maestro Đelo Jusić

Nakon teške bolesti u 80. godini života danas je u Zagrebu umro dubrovački skladatelj, dirigent, gitarist i aranžer osnivač Malog raspjevanog Dubrovnika i Dubrovačkih trubadura Đelo Jusić. Vijest o smrti maestra Đela objavio je na svom profilu na Facebooku njegov sin Đelo Jusić mlađi.

Počeo je skladati 60–ih godina kada je i utemeljio ansambl Dubrovački trubaduri, koji je stekao veliku popularnost. Utemeljitelj je dječjeg zbora Mali raspjevani Dubrovnik. Skladao je brojna velika djela zabavne, ali i ozbiljne, uglavnom orkestralne glazbe. Njegove pjesme su izvodili Tereza Kesovija, Oliver Dragojević, Ibrica Jusić, Frano Lasić, Ivo Pattiera, Milo Hrnić i mnogi drugi . U svom staračkom radu je dobio brojne festivalske nagrade i desetak platinastih i zlatnih diskografskih priznanja.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn