Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

„Boško i Admira" - priča o sarajevskom Romeu i Juliji (VIDEO)

Pjesma „Boško i Admira" je najavni singl novog, desetog studijskog, albuma grupe Zabranjeno pušenje čije objavljivanje je planirano za 9. mjesec 2013. godine. Pjesma govori o istinitoj i tragičnoj ljubavi dvoje Sarajlija, Bošnjakinji i Srbinu, koji su rođeni iste godine, o njihovoj bezgraničnoj ljubavi otkako su se upoznali u srednjoj školi i o tome kako ih različitosti, ljudska zloba, rat pa čak ni smrt nisu uspjeli rastaviti.

Dok su zajedno pokušavali napustiti opkoljeni grad, sarajevski Romeo i Julija, su ubijeni 18.5.1993. godine na Vrbanja mostu. Snajperski metak pogodio je Boška koji je izdahnuo. Drugi metak je pogodio Admiru. Smrtno ranjena dopuzala je do svog ubijenog momka, zagrlila ga i izdahnula.

"Pomalo tamni priča o Bošku i Admiri, stoga smo odlučili snimiti pjesmu. Ona je ujedno i neka nada za našu zemlju da u toj priči nađemo izlaz. Sama ideja je simbolična i metaforična, a govori o tome da je ljubav uistinu ispred svega. Snimanje spota je bilo nevjerojatno iskustvo i zbog izuzetnog redatelja koji je i sam duboko ušao u tu priču i mjesecima radio na spotu, sa željom da pronikne u svaki detalj. Stoga vjerujemo da će spot biti vrhunski i da će energija i ljubav biti jako primjetni. Pjesma i spot su urađeni uz odobrenje Boškovih i Admirinih roditelja. Kada sam se sreo s njima imao sam veliku tremu, ali oni su, zaista, odmah pristali i dali svoju podršku. Ja sam sve ovo iz srca radio i vjerujem da će dirnuti Sarajlije, ali i mnoge ljude u BiH i nadam se da se neće završiti na tim granicama, jer ovo je svjetska priča", rekao je Sejo Sexon.


Autori pjesme "Boško i Admira" su Mario Vestić, Sejo Sexon i Toni Lović. Producenti pjesme su Toni Lović i Sejo Sexon, a pjesmu je masterirao John Davis (Metropolis Mastering London). Spot je sniman od 20. do 23.3.2013. u Sarajevu, a glavne uloge pripale su Ajli Hamzić (Admira) i Junuzu Elkazu (Boško).


Ovoga proljeća će se snimati i film "Leaving Sarajevo" koji će režirati nagrađivani švicarski redatelj Claudio Faeh. Ova ratna drama, za koju su izdvojena tri milijuna eura, snimat će se u Sarajevu, Njemačkoj i Austriji. Glumačka podjela još nije poznata, ali vrlo je moguće da će se u filmu "Leaving Sarajevo" naći i bh. glumci, budući da će se snimati na bosanskom i engleskom jeziku.

Najzaslužniji, što se priča o Admiri i Bošku našla u svjetskim medijima bio je Kurt Schork, čuveni svjetski reporter, novinar agencije Reuters i ratni izvjestitelj iz Sarajeva, autor priče o zajedničkoj pogibiji mladog para kao paradigme o besmislu rušenja jednog grada, tradicionalnog suživota i tolerancije.

Stoga je ulica u Sarajevu, paralelna s Međunarodnim aerodromom, nazvana njegovim imenom. Simbolika je da ulica koja "spaja Sarajevo sa svijetom" dobije ime čovjeka koji je bio humanist koliko i novinar profesionalac.

Izvor; Klik.ba


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn