Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

"Tu sam" - U dvorani Visia predstavljena prva knjiga Vedrana Mezeija (FOTO/VIDEO)

U dvorani Visia sinoć je predstavljena prva knjiga Vedrana Mezeija "Tu sam! - sedam priča na putu do odredišta". Ovu zbirku sedam različitih priča o neobičnim događajima u životu običnih ljudi, prvijenac župskog autora predstavili su Suzi Sokol koja je nazočnima čitala dijelove priča iz knjige, u ime izdavača Ibis grafike iz Zagreba Krešimir Krnic, viši predavač Katedre za indologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, te sam autor. U glazbenom dijelu programa su nastupili Ivana Bokarica, Maja Grgić, Srđan Marković i duo Lingua Franca.

- O čemu je knjiga Tu sam, što uopće znači biti tu? U Vedranovoj knjizi ćemo pronaći jedan mnogo smireniji način razmišljanja, koji bismo mogli označiti kao naputak - iskoristi život. U Vedranovim pričama se redovito događa neko obraćenje u kojemu junak ili junakinja u jednom trenutku shvaćaju kako predugo žive život koji se ne može zvati iskorištenim. U tom trenu se mijenja njihova cijela mentalna mapa, kao da započinje nova igra, a u toj igri je junak priče onaj koji stvara pravila, koji shvaća da su pravila u njemu. Istovremeno shvaća da ta pravila ne moraju biti univerzalna i da treba imati poštovanje prema osobnim pravilima igre drugih ljudi. Upravo je taj osjećaj za druge ono što daje poseban šarm Vedranovoj knjizi - rekao je Krešimir Krnic.


FOTOGALERIJA

{gallery slider=boxplus.carousel}/2018/kultura/mezei_promocija{/gallery}

 


- Kad sam počeo pisati ovu knjigu htio sam da to bude nekakav osobni podsjetnik na neke stvari koje mislim da su važne. To je bio prvi razlog zbog čega sam počeo, kasnije se to proširilo drugim idejama. Otkrit ću Vam par stvari koje su meni bitne, pa to ide otprilike ovako; Vjerujem da smo rođenjem svi već stigli na željeno odredište i da jedino što trebamo napraviti je uživati u vožnji koju zovemo život, koji je najveći dar koji možemo imati bez obzira u kakvim se okolnostima nalazili. Vjerujem da svi imamo pravo biti sretni i da to nije samo naše pravo, nego i obaveza prema životu. Ne trebam nikome zbog toga polagati račune, samo trebam paziti da na putu prema vlastitom sreći ne ugrožavam slobodu drugih. Sad mi je jasno da sam cijeli život živio za nešto što se tek treba dogoditi a da me zapravo nikad nije bilo tu, nikad mi ništa nije bilo dovoljno dobro. Imam tu sreću da me moja djeca svakodnevno podsjećaju kako je besmisleno živjeti na takav način i da tako ne mora i ostati - poručio je nazočnima autor knjige Vedran Mezei.

Na kraju promocije koja je održana u organizaciji Društva dubrovačkih pisaca i izdavačke kuće Ibis grafika iz Zagreba, Vedran je zahvalio svima koji su mu na razne načine pomogli u realizaciji ove knjige, a i svima koji su došli na njeno predstavljanje u ovako velikom broju.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn