Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

U Velikoj vijećnici Općine predstavljena knjiga Tonka Radice "Dubrovnik i okolica" (FOTO)

Izdavačka kuća Merdijani u suradnji s Općinom Župa dubrovačka predstavila je sinoć u zgradi Općine knjigu Tonka Radice "Dubrovnik i okolica". Nakon što je na početku nazočne pozdravio Općinski načelnik Silvio Nardelli, knjigu su predstavili akademik Dragutin Feletar, dr.sc. Petar Feletar i autor mr.sc. Tonko Radica.

Riječ je o stručnom djelu koje prvenstveno s geografskog i prostorno planerskog aspekta, objašnjava učinke djelovanja suvremenih društvenih procesa na preobazbu grada Dubrovnika i njegove okolice. Razmatra se suvremeno razdoblje poslije Drugog svjetskog rata do današnjih dana.

Knjiga objašnjava dubravački primjer urbanizacije i preobrazbu tog prostora pod utjecajem tercijarnih, uslužnih djelatnosti, posebice turizma.

- Ovim radom želio sam objasniti poseban dubrovački primjer urbanizacije i preobrazbe tog prostora koji nije potaknut razvitkom industrije, nego tercijarnih uslužnih djelatnosti, prvenstveno turizma, i to na posebno uskom uzdužnom dijelu krajnjeg jugoistoka hrvatske države, gdje se poklapaju granice grada Dubrovnika i općina u okolici s državnom granicom između Republike Hrvatske i susjednih samostalnih država - naveo je autor mr.sc. Tonko Radica u predgovoru knjige.


FOTOGALERIJA

 Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn