Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Predstavljanje projekta Granice percepcije u sklopu kandidature Dubrovnika za EPK 2020.

Multidisciplinarni projekt Granice percepcije / Limits of Perception istražuje prozore vidljivosti, mjesto spajanja čovjeka i grada, mentalnih slika i okruženja. Predstavljanje projekta kroz predavanje, čitaonicu i umjetničke instalacije održano je sinoć u Lazaretima, a izložbu se može razgledati svaki radni dan od 16 do 19 sati do 25. ožujka.

Granice percepcije koncepcijski je osmislila i vodi umjetnica Ivana Franke koja je brojnoj publici predstavila projekt u Lazaretima, nakon čega je članica Raqs Media Collectivea iz New Delhija Monica Narula održala predavanje o njihovoj umjetničkoj i kustoskoj praksi, te istraživanjima transformacija u kulturi, medijima, urbanizmu, društvu i tehnologiji. Umjetnica Ivana Franke predstavila je i svoj rad Mind crossing.

Petra Vidović kustoski je osmislila čitaonicu Everything else is ordinary, a preuzevši naziv iz videorada Strikes in time, Raqs Media Collectivea, čime je željela povezati različite umjetničke prakse predstavljene u sklopu ovog projekta. U konceptu čitaonice ta se rečenica referira na fragmente iz intervjua s umjetnicima u kojima oni pokazuju razloge svog umjetničkog nerva i specifičnosti svojih umjetničkih praksi, ističući najvitalniju potrebu za umjetničkim izričajem. Osim umjetnosti, sve je ostalo nevažno.

Svojom tekstualnom videoinstalacijom u čitaonicu je intervenirao umjetnik Luko Piplica, a uz njegov je rad postavljena i skulptura Prozor mlade dubrovačke kiparice sa splitskom adresom, Noemi Čotić.  Čotić je ujedno uz arhitekta Tomija Šoletića napravila i vizualni postav cijele čitaonice.Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn