Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

"Europska gastronomska regija - kako povezati kulturni, socijalni i ekonomski regionalni razvoj"

Ravnateljica Međunarodnog instituta za gastronomiju, kulturu, umjetnost i turizam (IGCAT) i projekta Europska gastronomska regija Diane Doddodržala je jučer u sklopu pripreme kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture predavanje "Europska gastronomska regija - kako povezati kulturni, socijalni i ekonomski regionalni razvoj".

Diane Dodd djeluje kao urednica brojnih publikacija na temu kulturne politike i menadžmenta u izdanju Europske fondacije za kulturu (ECF), a bavi se i pružanjem usluga stručnog savjetovanja brojnim kandidatima za europsku prijestolnicu kulture te je trenutno angažirana kao konzultantica za kandidaturu grčkog grada Rodosa za EPK 2021. godine. Po pitanju najintenzivnijeg ispreplitanja kulture i gastronomije Dodd je istaknula da su „sposobnost osmišljavanja i realiziranja inovativnih proizvoda ili umijeće organiziranja i održavanja uspješnih događanja na temu prehrane/gastronomije od suštinskog značaja za povezivanje kulture, umjetnosti i gastronomije.“ Također je naglasila kako „prehrambene kulture predstavljaju puno više od puke gastronomije, one su zaslužne za nezaboravna iskustva mjesta i regija koje nadahnjuju ljude da ih posjete i uživaju u onome što domaćini imaju za ponuditi.“

Projekt „Europska gastronomska regija“ doprinosi boljoj kvaliteti života u Europi kroz isticanje gastronomske raznolikosti, edukacijom o zdravim načinima prehrane, te održivosti i poticanju gastronomskih navika. Sudjelovanjem u projektu potiče se izgradnja regionalnih identiteta kroz vidljivost tradicionalne prehrane, te stvaranje čvrstih veza između održivog turizma i kulture.Titula se dodjeljuje svake godine u dvije do tri regije kao poticaj za umrežavanje uslužnih djelatnosti, turizma, prehrane, kulture i zdravlja, a fokus je na inovaciji i učenju kako bi se razvila svijest o problemima u prehrambenim navikama.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn