Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

"Zasadi drvo ne budi panj!" - Predavanja, podjela sadnica i izložba radova u Parku Striježice (FOTO)

Park Striježice jutros vrvio životom, stotinjak djece učenika četvrtih i trećih razreda župske škole, te predškolci iz Dječjeg vrtića Župa dubrovačka okupili su se na akciji građanske inicijative kolektivne sadnje drveća "Zasadi drvo ne budi panj!".

Djeci, ali i brojnim odraslim Župljanima donirane su sadnice maslina, rogača, ljute naranče, smokava, limuna, košćele, murve, lavande, ružmarina, mirte ... koje je donirala Općina Župa dubrovačka kao i mnogobrojne pravne i fizičke osobe s područja Župe.

U parku su izloženi radovi djece iz vrtića i škole, a učenici su poslušali edukativna predavanja o sadni drveća i njihovoj važnosti doc.dr.sc. Marijane Pećarević i dr. Ivana Šimića s kojim su djeca upoznala sva drveća i biljke koje rastu u ovom najvećem župskom parku.

Dječji vrtić Župa dubrovačka je u građanskoj inicijativi sudjelovao u sklopu projekta predškolaca „Naša Župa, čuvajmo je skupa“ provodeći tematski program kao što su izrada slikovnica, plakata i radova s prirodnim materijalima, te sadnjom autohtonog bilja, a O.Š. Župa dubrovačka izradom prikladnih radova i poruka.

Ovaj projekt koji je  koordinirala Perica Miloslavić se nastavlja i sutra, te prekosutra kada je organizirana sadnja na javnim površinama U Srebrenom na Mljekari, u Čibači, na Donjem Brgatu u Postranju i na vidikovcu na Kozarini. Komunalno društvo Župa dubrovačka uredilo je površine i odradilo potrebne pripreme za sadnju  na navedenim lokacijama.


FOTOGALERIJA

 Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn