Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Na današnji dan prije pet godina - Velika poplava u Kuparima i Srebrenom (FOTO/VIDEO)

Prošlo je pet godina od jedne od najvećih prirodnih nepogoda koja je zadnjih desetljeća pogodila naše krajeve. U petak 12. rujna 2014. godine oko podne Župu dubrovačku je pogodilo veliko nevrijeme, praćeno jakom kišom, gradom i vjetrom koje je u kratkom vremenu izazvalo poplave kakve ne pamte ni najstariji stanovnici naše Općine. Bilo je poplavljeno oko pedesetak kuća, veliki broj automobila, plovila, a na više mjesta uz ceste bojica je uništila međe i rušila potporne zidove.

Najgore je bilo u Kuparima i Srebrenom gdje je vladalo pravo izvanredno stanje. Policija i župski vatrogasci su iz "Kamene kuće" pored igrališta na adresi Kuparsko polje 1 čije je prizemlje skoru u potpunosti bilo pod vodom, spasili više osoba među kojim i starijeg nepokretnog muškarca i dvoje djece. Bile su poplavljene i kuće u Vukovarskoj ulici, te Inina benzinska pumpa, Konzumov market, te više lokala i poslovnih prostora, a voda je onemogućila i promet magistralom preko Kupara, pa se vozilo obilazno  "starim putem" kroz Župu.

Prisjetimo se kako je Župa izgledala 12. rujna 2014. godine kroz fotogalerije i video priloge objavljene tih dana na našem portalu.


FOTOGALERIJA


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn