Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Obilježena 36. obljetnica velikog požara i tragične smrti Nikole Jakobušića - Nikića (FOTO)

Na 36. obljetnicu velikog tragičnog požara koji je 30. srpnja davnog ljeta 1983. poharao Župu dubrovačku, a u kojem je život izgubio Nikola Jakobušić (Nikić), članovi DVD-a Župa dubrovačka i članovi obitelji posjetili su Spomen obilježje i položili vijence na mjestu Nikićeve pogibije.Tog kobnog dana požar je počeo oko 12:45 na dijelu zvanom Poprš do. Mještani Postranja, a s njima i pokojni Nikić pokušali su zaustaviti vatru na dijelu koji je bio obrastao gustom borovom šumom. Gasitelji su bez tehnike, uz pomoć samo jedne cisterne iz bivše VU Kupari, uslijed velike vatrene stihije bili prisiljeni na povlačenje, te su se razdvojili i krenuli tražiti izlaz iz vatrenog okruženja. Pokojni Nikić je odabrao kraći put za povlačenje, što se pokazalo kao kobna pogreška. Nakon gašenja požara organizirana je potraga, te je nakon 24 sata nađeno tijelo pokojnika.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn