Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Od 1. lipnja u funkciji rampe iza novog kružnog toka kod plivališta Gusara u Mlinima

Sukladno odluci Općinskog vijeća od 1. lipnja se zabranjuje promet svim motornim vozilima izuzev vozila s dozvolom u naselju Mlini od plivališta Gusara u smjeru ulice Tupina, te naselju Srebreno od caffe bara Luna do Luke Srebreno.

U Srebrenom se ovakva odluka provodi već duži niz godina ba isti način sa zaštitarom na ulasku na cestu prema mulu, dok je u Mlinima novost stavljanje u funkciju novih rampi iza kružnog toka kod plivališta. Tako će početkom primjene ove odluke, kako je istakao načelnik Nardelli početi probno razdoblje u kojem će se uočiti eventualni nedostaci kako bi se isti mogli ukloniti. Održan je sastanak s mještanima i ostalim korisnicima kojih je oko 120. Riječ je o osobama koje u zoni ograničenja prometa posjeduju vlastito garažno ili parkirno mjesto i osobama koje u zoni ograničenja prometa imaju osigurano parkirno mjesto putem najma ili koncesije.

- Kako će funkcionirati ovaj sistem u ovom probnom razdoblju najviše će ovisiti o samim korisnicima i o tome koga će oni puštati kroz rampu - rekao je Nardelli.

Nezavisni vijećnik Luka Rašica je komentirao kako je ovo rješenje za mještane Mlina, te pitao što je s ostalima koji dolaze u Mline.

Nardelli je odgovorio kako se slaže da ostaje problem s ostalima koji dolaze u Mline, ali da nije čuo prijedlog kako to riješiti.

- Ne vidim na koji način možemo drugačije razmišljati  Iako prije par godina nismo imali suglasnost većine mještana za ovakvo rješenje, stanovnici Mlina su se prošle godine obratili Općini s jednom peticijom s kojom su svjesni nemogućnosti daljnjeg funkcioniranja prometa u središtu mjesta, tražili da se isti uvrsti prioritet za ovu godinu - odgovorio je općinski načelnik.

- Ne možemo riješiti problem onih koji dolaze u Mline, nažalost ne postoji mogućnost osiguranja parkinga, jer ako bi radili u parku ugrozili bi zelenu površinu i prirodnu oazu koju imamo, a nasipanje na plivalištu na pomorskom dobru traži razne studije što bi potrajalo godinama. Napravit ćemo sve da se spriječi nelegalno parkiranje oko kružnog toka i cestom prema magistrali - zaključio je Nardelli, te posebno zahvalio gospodinu Nemetscheku zbog velike pomoći oko rekonstrukcije i proširenja dijela prometnice između novog kružnog toka i ulaza u Park Striježice kao i rješavanja oborinske odvodnje na istoj lokaciji.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn