Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Počeli radovi na izgradnji kružnog toka i postavljanju rampe kod plivališta u Mlinima (FOTO)

Kod plivališta Gusara u Mlinima ovih dana su počeli radovi na izgradnji kružnog toka, te postavljanje rampe na putu od plivališta prema hotel Mlinima. Ova investicija za koju je predviđeno 609.000,00 kuna, se financira zajedničkim programom utroška 30 posto sredstava boravišne pristojbe koje sukladno Zakonu o boravišnoj pristojbi turistička zajednica doznačuje Općini, a koriste se isključivo za poboljšanje uvjeta boravka turista.

- Radi se o investiciji koju pokrećemo na zahtjev mještana. Iako prije par godina, kada smo im ponudili ovaj projekt, nismo imali suglasnost većine mještana, stanovnici Mlina su se prošle godine obratili Općini s jednom peticijom s kojom su svjesni nemogućnosti daljnjeg funkcioniranja prometa u središtu mjesta, tražili da se isti uvrsti u program investicija za ovu godinu. Radovi koji predviđaju izgradnju kružnog toka kod plivališta i postavljanje rampe na putu prema hotel Mlinima, uz uređenje dijela nogostupa bi trebali biti gotovi za 60 dana. Izvođač je Dubrovnik ceste, a vrijednost ugovora s PDV-om je 460 tisuća kuna. Za iznos koji ostane od predviđenog zajedničkim ulaganjem Turističke zajednice i Općine bit će preraspoređen u novi program ulaganja za poboljšanje uvjeta boravka turista u župskim mjestima - rekao je općinski načelnik Silvio Nardelli.

Nakon završetka radova pravo na prolaz kroz rampu i prometovanje kroz Mline će imati mještani i svi oni koji imaju parkirna mjesta u privatnom vlasništvu ili u zakupu, te interventne i druge službe predviđene općinskom odlukom o prometu motornim vozilima u naselju Mlini.


FOTOGALERIJA

 Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn