Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

U tijeku uređenje Planinarsko-turističke staze kroz Župu dubrovačku (FOTO)

Članovi HPD Sniježnica proteklog vikenda nastavili su s radovima na projektu uređenju Planinarsko-turističke staze kroz Župu. Projekt koji financira Općina Župa dubrovačka je započeo 2016. godine i trebao bi biti dovršen do kraja ove godine.

Realizacijom projekta, Župa će biti bogatija za kvalitetno uređenu planinarsku stazu koja će biti opremljena info tablama, klupama i ostalim rekreacijskim sadržajima. Potencijal ovoga projekta prepoznala je i Turistička Zajednica koja se od ove godine aktivno uključila u realizaciju projekta. Osim TZ-a, u različitim fazama realizacije sudjelovali su ili će sudjelovati HGSS stanica Dubrovnik, Savjet mladih općine Župa dubrovačka, DVD Župa dubrovačka, Komunalno društvo Župa dubrovačka i Lovačko društvo.

Cilj projekta je potaknuti mještane i turiste na obilazak Župe kružnom stazom i upoznavanje prirodnih ljepota i  „skrivenih“ dijelova našeg lijepog kraja. Planiranom rutom od parka u Mlinima, posjetitelji će imati priliku prošetati poviše Brašine i Postranja, spustiti se u Lazine, pa preko Čibače kuparskim poljem doći natrag do Mlina. Prema procjenama staza će biti duga nešto više od 15 km a osim planinarskim znakovima (markacijama) bit će obilježena i GPS tragom.


FOTOGALERIJA by HPD Sniježnica

{gallery slider=boxplus.carousel}/2018/Kroz_zupu3/planinske_staze{/gallery}

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn