Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Predavanje o makrobiotici u One Suite Hotelu okupilo veliki broj znatiželjnika (FOTO)

U dvorani za sastanke One Suite Hotela u Srebrenom sinoć je održano inspirativno predavanje Zlatka Pejića o velikom životu odnosno makrobiotici (macros bios), o zdravlju, o hrani i prehranjivanju, disanju, žvakanju, prosuđivanju i (osuđivanju), sinergiji koje je  okupilo veliki broj znatiželjnika. Predavanje ovog uvaženog stručnjaka, koautora bestselera Hrana za život, prodanog u više od 15.000 primjeraka i zdravstvenog savjetnika s 30-godišnjim iskustvom bilo je popraćeno razgovorom s okupljenima.

- Uz sve znanje kojim raspolažemo, malo znamo o tome kako sebi pomoći, a svjesni smo koliko napora moramo uložiti da bismo sačuvali optimalno zdravlje. No postoji i drugačije mišljenje. U makrobiotici se kaže da se prvim udahom otvaraju mogućnost koje nas vode kroz pojavu zvanu život. Taj put u život, i putovanje kroz njega, donosi nam ugodu, ali isto tako i teškoće. No sasvim je sigurno da na raspolaganju imamo čitav spektar boja i privlačnosti zahvaljujući kojima život možemo doživjeti u njegovoj ljepoti. „Veliki život“ (grčki macros bios) što je doslovan prijevod naziva makrobiotika, nije više samo san zanesenjaka nego i potreba da se upravlja vlastitim izvorima energije i mogućnost da se promijene loše navike - naglasio je Zlatko Pejić autor i voditelj programa proizašlih iz dvadesetogodišnjeg rada i iskustva koji su uslijedili nakon obučavanja u Italiji, Francuskoj i Švicarskoj, izučavanja tradicionalne kineske medicine u Kini, te stjecanja zvanja učitelja makrobiotike i zdravstvenog savjetnika na Kushi Institutu u Bostonu. Začetnik je ideje makrobiotike na ovim prostorima te je izuzetno zaslužan za njeno širenje i razvijanje. Na ovim je prostorima predstavio mnoge vještine poput refleksoterapije, shiatsua, feng shuija, Qi Gonga.

Zlatko Pejić je osnivač Makronove, vodeće ustanove za edukaciju o makrobiotici i prirodnim stilovima življenja u ovom dijelu Europe. Iskusni je makrobiotički zdravstveni savjetnik i međunarodno priznati stručnjak u području makrobiotičke prehrane i načina življenja, te je predstavnik prestižnog Instituta Kushi u našoj regiji.


FOTOGALERIJA

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn