Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

O čemu smo pisali u 2017.(11); Biskup Uzinić u kanonskom pohodu župskim Župama

U Studenom su počeli radovi na sanaciji potpornih zidova uz županijsku cestu kroz Postranje, u zgradi Blagajne u Mandaljeni je otvorena Izložba radova nastalih na likovnoj koloniji Župa dubrovačka 2017, biskup Mate Uzinić u kanonskom pohodu posjetio župe Mlini, Mandaljena, Brgat i Postranje, Made Žeravica pobijedila u utrci u cestovnom trčanju DUBROVNIK 10K u ženskoj konkurenciji.

Donosimo kratki pregled najvažnijih vijesti objavljenih u Studenom 2017. godine.

09. studenog; Prvih dana Studenog, nakon blagdana Svih Svetih počeli su radovi na sanaciji potpornih zidova uz dio županijske ceste kroz Postranje u naselju Buići. Ugovoreni izvođač radova je Texo gradnja d.o.o. iz Mlina, vrijednost je procijenjena na 750 tisuća kuna, a zajednički ih financiraju Općina Župa dubrovačka i Županijska uprava za ceste. Završetak se očekuje do kraja ove godine.

10. studenog; Na početku svog kanonskog pohoda župi sv. Ilara u Mlinima dubrovački biskup mons. Mate Uzinić jutros je posjetio Dječji vrtić Župa dubrovačka. Po običaju, kako i inače dočekuju sve svoje goste, župski mališani su biskupa dočekali pjesmom, a ravnateljica Marija Jelić je mons. Uziniću za uspomenu na ovaj susret poklonila sliku, djelo vrtićkih predškolaca. Nakon kratkog razgovora i druženja, susret je završen fotografiranjem i zajedničkom molitvom biskupa i djece župskog vrtića.

12. studenog; U zgradi Blagajne u Mandaljeni danas je otvorena Izložba radova nastalih na likovnoj koloniji Župa dubrovačka 2017. Na osamnaestoj po redu koloniji u organizaciji Dubrovačke udruge likovnih umjetnika nastalo je blizu 60 slika, rad 27 slikara u tehnikama akrila i ulja na platnu. Uz starije sudionike na koloniji su slikale i učenice župske škole Nika Masle, Laura Lazarević, Vita Car i Ela Žuvela.

17. studenog; Prvog dana svog kanonskog pohoda Župi Svete Marije Magdalene u Mandaljeni biskup mons. Mate Uzinić jutros je sa župnikom Vilimom Petrovićem posjetio Osnovnu školu Župa dubrovačka. Posjet je počeo u dvorani stare škole na Kantulama gdje su biskupa pjesmom dočekali učenici drugih, trećih i četvrtih razreda. Nakon kratkog druženja razgovora biskupa s učenicima, slijedio je obilazak nove škole i druženje s učenicima u predvorju zgrade na Mljekari. Posjet školi biskup je završio uz kavu i razgovor s profesorima i djelatnicima u školskoj zbornici.

19. studenog; Župska triatlonka Made Žeravica pobjednica je utrke u cestovnom trčanju DUBROVNIK 10K u ženskoj konkurenciji. Radi se o utrci u cestovnom trčanju na ruti Uvala Lapad - Pošta Lapad - INA Orsan - Restoran Orsan - Solitudo - Mandrač - Copacabana - President - (šetnicom) Neptun - More - Kompas – Uvala – 2 kruga x 5 kilometara, koja je ujedno bila i finale popularne Dubrovnik RUN lige.

24. studenog; Mons. Mate Uzinić počeo je jutros svoj kanonski pohod župama Postranje i Brgat, te nakon dočeka ispred crkve Velike Gospe u Martinovićima u 8:30 sati, molitve u crkvi i posjete groblju, posjetio Područnu školu Postranje. U školi u Martinovićima biskupa su učenici dočekali malom priredbom, prigodnim recitacijama i župskim balima, te lijepi poklonom - maslinovim uljem proizvedenim od maslina koje su oni sami brali

25. studenog; Nakon Postranja mons. Mate Uzinić je u popodnevnim satima svoj kanonski pohod nastavio u župi Svete Ane na Brgatu. Pohod je počeo dočekom kod crkve Svete Ane, molitvom u crkvi i obilaskom groblja, te posjetom Župnom uredu u kojem župnik ne živi od 1975. godine i obilaskom zgrade nekadašnje Područne škole.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn