Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

O čemu smo pisali u 2017. (9) - Rujan; Goran Ivanišević na treningu TK Župa (FOTO)

U Rujnu prošle godine Fani Perun je pokrenula projekt prikupljanja knjiga za “Malu knjižnicu za srednjoškolce”, u klupe župske škole su sjela 132 nova učenika, na klupu Župe dubrovačke je sjeo novi trener bivši igrač Hajduka i Gošk-Juga Milan Petrović, more na plažu u Mlinima je bilo onečišćeno fekalnim vodama, Goran Ivanišević je posjetio trening TK Župa dubrovačka u Kuparima, u požara na Malaštici iznad Petrače izgorjelo 500 kvadrata niskog raslinja.

Donosimo kratki pregled najvažnijih vijesti objavljenih u Rujnu 2017. godine, te fotogaleriju s posjete Gorana Ivaniševića treningu TK Župa dubrovačka u Kuparima

02. rujna; - Pokrenula sam projekt prikupljanja knjiga za “Malu knjižnicu za srednjoškolce”. Knjige ćemo donirati općinskoj knjižnici u Župi kad se otvori. Dotad će se naši srednjoškolci moći služiti mini knjižnicama koje su zasad postavljene na dva mjesta – u Srebrenom i u Postranju. Bilo bi izvrsno kad bi mogli pronaći odgovarajući prostore u drugim dijelovima Župe tako da mini knjižnice budu lako dostupne - navodi se u pozivu koji je mještanima Župe putem Facebooka uputila profesorica Fani Perun.

04. rujna; Nakon dugog toplog ljeta učionice župske škole ponovno su ispunili njezini učenici, a među njima i 132 prvašića. 125 Najmlađih učenika nastavu će pohađati u zgradama škole na Mljekari i Kantulama, a njih sedam u Područnoj školi Postranje. Prvi dan škole je veliki dan za prvašiće i njihove roditelje za koje je u školskoj dvorani organizirana svečana priredba dobrodošlice. Uz kraći prigodni program s kojim su ih dočekali stariji učenici, prvašima i njihovim roditeljima se obratio ravnatelj Anton Jurkić.

04. rujna; Ovaj vikend počinje natjecanje u 1. Županijskoj nogometnoj ligi. Prošlogodišnjeg prvaka nogometaše Župe dubrovačke u novo prvenstvo će voditi novi trener. Na klupu Župe je umjesto Josipa Papića sjeo Milan Petrović, nekadašnji igrač Hajduka i Gošk Juga, te dugogodišnji trener GOŠK-a.

15. rujna; Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode, sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje ("Narodne novine" broj 73/08), upozorava javnost da je na plaži Mlini u Općini Župa dubrovačka došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnim vodama.

23. rujna; Wimbledonski pobjednik Goran Ivanišević jučer je posjetio Župu i odradio trening s najmlađim župskim tenisačima članovima TK Župa dubrovačka u Kuparima. Župska djeca su bila oduševljena pristupom ovog vrhunskog tenisača koji se potpuno prijateljski postavio prema svakom od mladih nada župskog kluba.

28. rujna; Jučer predvečer u 17:44 sati župski DVD je dobio dojavu o požaru niskog raslinja na Malaštici poviše Petrače. Župski vatrogasci su na intervenciju izašli s osam vatrogasaca i tri vozila, te je požar lokaliziran u 18:05 sati, a izgašen do 18:20. Izgorjelo je oko 500 metara kvadratnih pretežno niskog raslinja, a pretpostavlja se da je najvjerojatniji uzrok požara iskrenje dalekovoda.


FOTOGALERIJA

Goran Ivanišević na treningu TK Župa dubrovačka u Kuparima

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn