Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

O čemu smo pisali u 2017.(6) - Lipanj; Pukla cijev u tunelu Hidroelektrane u Platu (FOTO)

Početkom lipnja 2017. je pukla cijev u tunelu Hidroelektrane u Platu, prema istočnom dijelu Plata slila vodena bujica noseći sa sobom blato i kamenje, za novog predsjednika Općinskog vijeća izabran Lovorko Klešković, a za potpredsjednika Vlatko Vuletić, u Srebrenom otvoren novi One Suite Hotel, otvorena je i nova Župska placa. Dječja grupa KUD-a Marko Marojica na Osojniku imala svoj prvi nastup. Boćari Župe dubrovačke osvojili naslov prvaka treće lige i postala drugoligaš.

Donosimo kratki pregled najvažnijih vijesti objavljenih u Lipnju 2017. godine, te fotogalerije Župske Humanitarne biciklijade, havarije u tunelu Hidroelektrane, i novog "One Suite Hotela" u koji smo prvi ušli pred otvaranje.

05. Lipanj; S tunela Hidroelektrane jutros se prema istočnom dijelu Plata slila vodena bujica noseći sa sobom blato i kamenje koje je zatrpalo dio magistrale, ali i dvorišta kuća u Jelićima. Prema neslužbenim informacijama, uzrok ove vodene bujice je puknuće cijevi u tunelu Hidroelektrane. Uz Policiju, na terenu su i članovi župskog DVD-a. Promet se odvija izmjenično jednim kolnim trakom, što uzrokuje velike gužve i kolone na magistrali.

08. Lipanj; Na današnjoj prvoj sjednici u zgradi Općine u Srebrenom konstituirano je novo Općinsko vijeće Župe dubrovačke. Za novog predsjednika Općinskog vijeća većinom od 13 glasova (vijećnici Nezavisne liste Marka Miloslavića su bili suzdržani) je izabran Lovorko Klešković, a za potpredsjednika Vlatko Vuletić.

13. Lipanj; Na blagdan Svetog Antuna u novom One Suite Hotelu u Srebrenom su namještene prve sobe, u ranim popodnevnim satima sve je bilo spremno za obilazak Komisije za kategorizaciju hotela. One Suite Hotel projekt je tvrtke Brenum, vlasnika Lukše Jakobušića, u koji je uloženo oko 34,5 milijuna kuna, od čega 9 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava u sklopu programa podrške razvoju malog i srednjeg poduzetništva u turizmu.

17. Lipanj; Župski poljoprivrednici od danas svoje proizvode nakon dugo vremena ponovno mogu prodavati u svojoj Općini. Jutros se na štandovima nove Župske place u Srebrenom nudilo svega, od pomadora , graha, kukumara, kupusa, tikvica, mladog luka ... do smokava, kriješava, višanja i kruškica raznog voća i povrća koje je još jučer dozrijevalo po župskim poljima. Placu su tijekom jutra obišli brojni Župljani, a među njima i načelnik Nardelli.

24. Lipanj; Dječja grupa KUD-a Marko Marojica danas je na šestom izdanju Malog festivala folklora i baštine koji se održao na Osojniku u organizaciji KUD-a "Sveti Juraj" imala svoj prvi nastup.

27. Lipanj; Odigrano je i posljednje kolo treće boćarske sezone 2016./2017. Već odavno se zna da je prvak lige i novi drugoligaš BK Župa dubrovačka, a da ligu napušta posljednjeplasirani BK Prud. U ovome posljednjem kolu domaćini su bili uspješni, samo je Omladinac iznenadio Postranje kao gost i odnio im sva tri boda.


FOTOGALERIJA

Župska Humanitarna rekreativna biciklijada kroz 45 slikaPukla cijev u tunelu Hidroelektrane, blato i kamenje na magistrali


Prošetajte kroz novi "One Suite Hotel" uz našu FOTOGALERIJU


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn