Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

O čemu smo pisali u 2017.(5) - Svibanj; Nardelli osvojio četvrti mandat načelnika Općine (FOTO)

U svibnju 2017. na igralištu u Čibači je odigran četvrti Talent Cup Župa dubrovačka, pušteni su u rad novi semafori na raskrižju Srebreno, Iva Oberan je osvojila naslov državne juniorske prvakinje, potpisan je Sporazum o početku realizacije Kulturno-informativnog centra "Antun Miloslavić", Silvio Nardelli osvojio četvrti mandat načelnika Općine, a Župa dubrovačka osvojila naslov pobjednika 1. Županijske nogometne lige.

Donosimo kratki pregled najvažnijih vijesti objavljenih u Travnju 2017. godine, te fotogaleriju Derbija Županijskog nogometnog prvenstva na Taranteli između Župe dubrovačke i Croatie iz Gabrila.

01. svibnja; Finalnim utakmicama u četiri uzrasne skupine danas je na Taranteli završen četvrti međunarodni nogometni turnir Talent Cup Župa dubrovačka koji je ove godine okupio više od četiri stotine malih nogometaša iz pet zemalja.

04. svibnja; Puštanjem u rad svjetlosne signalizacije - semafora na raskrižju u Srebrenom danas oko podne je nakon pet mjeseci završena većina radova na rekonstrukciji raskrižja u Srebrenom. Međutim, ugradnja desnog skretača iz pravca Mlina na put Bruna Bušića (iza pošte) koja je također trebala biti završena zajedno s rekonstrukcijom raskrižja, će pričekati jesen i kraj turističke sezone.

13. svibnja; Na juniorskom prvenstvu Hrvatske održanom danas u Zagrebu najbolja župska sportašica Iva Oberan se popela na pobjedničko postolje i osvojila naslov juniorske (U-21) prvakinje Hrvatske. Iva je do titule stigla pobijedivši tri borbe, prvo Hanu Tomas Kosijer iz Zagreba, zatim Laru Cvjetko iz Samobora, a u finalu također Samoborku Doru Bortas.

17. svibnja; U prostorijama Općine jučer je potpisan Sporazum o početku realizacije Kulturno-informativnog centra "Antun Miloslavić". Sporazum su potpisali načelnik Silvio Nardelli, te u ime Zaklade "Antun Miloslavić, pok. Luka - Postranje Nikša Matuško, predsjednik Upravnog vijeća Zaklade.

22. svibnja; Silvio Nardelli je pobjedom u prvom krugu današnjih lokalnih izbora osvojio svoj četvrti mandat načelnika Općine. Za to mu je prema neslužbenim rezultatima bilo dovoljno 1.839 glasova ili 52,83%.

22. svibnja; Prema neslužbenim rezultatima današnjih izbora u novom Općinskom vijeću Župe dubrovačke HDZ će imati sigurnu natpolovičnu većinu s devet vijećnika. Od 3.484 glasa ili 46,84% od broja upisanih birača, HDZ je dobio 1.714 glasova ili 50,90%. Na drugom je mjestu KLGB Antuna Bašića koja je na izborima nastupila pod sloganom Mladi za Župu i dobila 634 glasova (18,82%) što im je donijelo tri mandata. Za KLGB Pametnom dosta nositelja Marka Miloslavića su glasala 522 birača (15,50%) te im pripadaju dva mandata. Izborni prag je prošao i MODES s 218 glasova (6,47%) što im je donijelo jedan mandat.

28. svibnja; Pred prepunim tribinama igrališta u Čibači nogometaši Župe dubrovačke u derbiju prvenstva su pobijedili Croatiju iz Gabrila i osvojili titulu prvaka 1. Županijske lige. U napetoj i nervoznoj utakmici, u kojoj je Župi igrala samo pobjeda, presudilo je pogodak Velimira Kajbe u 49. minuti utakmice.


FOTOGALERIJA

Župa dubrovačka - Croatia; Derbi prvenstva na Taranteli kroz 40 slika

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn