Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

O čemu smo pisali u 2017.(3) - Ožujak; Grupa mladih članova HDZ-a istupila iz stranke

U Ožujku 2016. godine izvođeni su radovi druge faze izgradnje nogostupa u ulici dr. Ante Starčevića, Zavod za mediteranske kulture iz Lapada je preselio u Čibaču,a  prvim rebalansom u 2016. godini Župski proračun povećan za 372.455,48 kuna. Grupa mladih članova HDZ-a je dopisom koji je poslala medijima izvijestila javnost o istupanju iz stranke. Župljanin u Dubokoj Ljutoj Mercedesom sletio u 100-tinjak metara duboku provaliju.

Donosimo kratki pregled najvažnijih vijesti objavljenih u Ožujku 2017. godine.

11. ožujka; U tijeku je druga faza izgradnje nogostupa u ulici dr. Ante Starčevića. Trenutačno se radi kod rasadnika na Čibači, a ovim je projektom predviđena izgradnja nogostupa do raskrižja državne ceste D8. Završetak radova očekuje se do kraja godine.

11. ožujka; Nekadašnja Stanica za južne kulture, danas poznata kao Zavod za mediteranske kulture, odselila je u Čibaču. Preseljenje je uvjetovao skori početak izgradnje Studentskog doma u Lapadu, a trenutačno traje selidba pogona, sadnica te adaptacija prostora za zaposlene u proizvodnji. Rasadnik Čibača osim proizvodnog segmenta, postaje i poligon za istraživački rad, a kako se nadaju u Zavodu i budući poligon za potrebe stručnog agronomskog studija.

14. ožujka; Na današnjoj 28. sjednici Općinskog vijeća župski proračun za tekuću godinu je dobio svoj prvi rebalans. Izmjenama i dopunama Proračun za 2017. godinu sada iznosi 64.069.071,48 kuna, što je za 372.455,48 kuna više od prve verzije proračuna donesene sredinom prosinca prošle godine. Povećanje na prihodovnoj strani iznosi 875.813,23 kuna.

14. ožujka; Općinsko vijeće Općine Župa dubrovačka, na svojoj 28.sjednici usvojilo je odluke kojima se reguliraju prava djece i roditelja koji imaju prebivalište u Župi dubrovačkoj, a osnovnu školu i dječji vrtić pohađaju izvan mjesta stanovanja. Izmjenom Odluke o socijalnoj skrbi na sjednici vijeća,  jednaka prava na subvencioniranje troškova prijevoza omogućena su i učenicima osnovnih škola koji nastavu pohađaju na području Grada Dubrovnika. Stupanjem na snagu ove odluke svim osnovnoškolcima s područja Župe dubrovačke omogućena je kupnja povoljnije mjesečne pokazne karte u iznosu od 50% ukupne cijene, odnosno 100 kuna

22. ožujka; Ono što se na župskoj političkoj sceni očekivalo već duže vrijeme, sinoć je dobilo i službenu potvrdu. Grupa mladih članova HDZ-a poslala je sinoć na adrese dva gradska portala dopis o kojem obavještavaju javnost svom o istupanju iz stranke, dopis potpisuje Mario Previšić. Nakon našeg upita, dopis je jutros putem Facebooka dostavljen i našem portalu.

25. ožujka; Popodne u 16:50 sati u Dubokoj Ljutoj na granici općina Konavle i Župa dubrovačka se dogodila teška prometna nesreća u kojoj je automobil Mercedes A klase s magistrale sletio više od 100-tinjak metara duboku provaliju. Na intervenciju su izašli pripadnici Državne interventne postrojbe, JVP Konavle, DVD Župa dubrovačka, Gorske službe spašavanja, Policije, HMP Dubrovnik  i Dubrovnik Ceste, te je unesrećeni vozač, koji je bio sam u automobilu, izvučen iz duboke provalije te vozilom hitne pomoći prevezen u dubrovačku bolnicu.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn