Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

O čemu smo pisali u 2017.(2) - Veljača; Građevinska dizalica zdrobila aute (FOTO)

U veljači godine koju ispraćamo za dva dana su počeli radovi na izgradnji kružnog toka ispred zgrade vrtića u Srebrenom. Na gradilištu privatnog investitora u Mlinima došlo do pada velike građevinske dizalice koja je zdrobila tri parkirana automobila dio okretnog stupa dizalice je pao preko pristupne ceste za Mline, a grana dizelice na malu plažu i u more. Povorka Župskog karnevala je nakon dugi niz godina prošetala Cavtatom . Odlukom Vlade RH na sjednici održanoj u Sisku Hoteli Plat proglašeni strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske.

Donosimo kratki pregled najvažnijih vijesti objavljenih u veljači 2017. godine, te fotogalerije Župljani na procesiji Feste Svetog Vlaha, četvrtog izdanja Zimske lige i 20.-te Velike povorke UKŽD-a

04. veljače; Na križanju za Poslovnu zonu početkom tjedna je postavljena zaštitna betonska ograda (new jersey) kojom je ograđen južni kolni trak magistrale. Počeli su radovi na izgradnji pristupne ceste za buduće groblje Dubac čija je ukupna dužina 285 metara. Izgradnja ove zahtjevne prometnice koja se ukopava u stijene s južne strane magistrale donosi i velike promjene na samom raskrižju Poslovna zona koje, prema mišljenju prometnih stručnjaka postaje veliko i prometno zahtjevno raskrižje pa prometni znakovi koji se sada koriste neće biti dovoljni za buduće reguliranje prometa. Za sigurno odvijanje prometa potrebno je postavljanje semafora na ovom raskrižju. Kako doznajemo, to je bio ključan uvjet Hrvatskih cesta prilikom ishođenja građevinske dozvole za pristupnu cestu Groblja Dubac.

07. veljače; Zbog radova na izgradnji kružnog toka, te sanaciji i uređenju dionice Vukovarske ulice od raskrižja s Ulicom dr. Franja Tuđmana do spoja s prometnicom ”C2” (uz trgovački centar) od 06. veljače 2017. godine, na navedenoj dionici bit će postavljena privremena prometna znakovna regulacija.

19. veljače; Nakon dugi niz godina Župski karnevo je jutros ponovno posjetio Cavtat. Istina, umjesto nekadašnje velike povorke maškaranih Župljana, Cavtatom je jutros uz nekoliko župskih, prošetala smotra gostujućih maškaranih skupina.

19. veljače; Ministar turizma Gari Cappelli posjetio je jutros Hotele Plat, koje će Vlada Republike Hrvatske uskoro proglasiti strateškom investicijom. Na početku obilaska budućeg luksuznog turističkog kompleksa u vlasništvu tvrtke Karisma Adriatic Hotels Pero Matić, predsjednik Uprave Hotela Plat, ministru i ostalim gostima je predstavio budući razvoj tvrtke i kompleks koji će imati 5* s ukupnim kapacitetom od 550 smještajnih jedinica. U pratnji ministra u Plat su stigli i župan Nikola Dobroslavić, načelnik Silvio Nardelli, te predstavnici Turističkih zajednica Općine i Županije.

20. veljače; Na gradilištu privatnog investitora na Šetalištu Marka Marojice iznad Plivališta Gusara u Mlinima jutros nešto prije 9 sati je došlo do nesreće - pada velike građevinske dizalice. Dizalica je pala na južnu stranu i pri padu zdrobila tri parkirana automobila na samom gradilištu, dio okretnog stupa dizalice je pao preko pristupne ceste za Mline, a grana dizelice na malu plažu i u more. Srećom, kako doznajemo, osim velike materijalne štete na automobilima (u vlasništvu tvrtki i djelatnika izviđača radova), u ovoj nesreći nije bilo ozlijeđenih.

23. veljače; Vlada RH je na današnjoj sjednici održanoj u Sisku donijela odluku o proglašenju projekta rekonstrukcije hotelskog kompleksa "Hoteli Plat", vrijednog 428 milijuna kuna, strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske.

28. veljače;Tradicionalnom Velikom maškaranom povorkom župskih karnevala Udruga Karnevala Župe dubrovačke obilježila je danas 20.-tu godišnjicu svojeg postojanja i prve velike zajedničke povorke tada četiri župska karnevala koja je na Ultimi Utorak 1997. godine obišla Župu.


FOTOGALERIJE

Tradicionalna deseta FOTOGALERIJA; Župljani na procesiji Feste Svetog VlahaZavršeno četvrto izdanje Zimske lige za mlađe kategorije NK Župa dubrovačkaTradicionalnom Velikom povorkom UKŽD proslavila 20 godina postojanja


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn