Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

O čemu smo pisali u 2017.(1) - Siječanj obilježila velika hladnoća (FOTO)

Nakon Novogodišnjih blagdana prvih dana 2017. godine Župu dubrovačku i cijelo dubrovačko područje je pogodila nezapamćena višednevna hladnoća, koja je prouzročila brojne probleme najviše u vodoopskrbi, te velike štete na nasadima agruma. Nakon niza dana u "debelom" minusu, 11. siječnja Župu je zameo snijeg.

Poslije tri godine "podstanarstva" na Grudi i Zimska liga za mlađe kategorije u kojoj nastupaju dječaci uzrasta do 2005. godišta, napokon je "uselila" u novu školsku sportsku dvoranu na Mljekari. Na raskrižju za Poslovnu zonu počinju radovi na izgradnji pristupne ceste Groblja Dubac. Maro Joković , Iva Obran i Judo klub Župa dubrovačka pobjednici su ovogodišnjeg Izbora najboljih sportaša Župe dubrovačke kojeg već četvrtu godinu organizira nas portal.

Donosimo kratki pregled najvažnijih vijesti objavljenih u siječnju 2017. godine, te fotogalerije snijega kroz Župu;

6. siječnja; Kako doznajemo od Željka Miloslavića zapovjednika DVD-a Župa dubrovačka župski vatrogasci su tijekom jutra imali niz intervencija na uklanjanju stabala koje je porušila noćašnja olujna bura. DVD je intervenirao u Postranju, Mandaljeni, Srebrenom, Poslovnoj zoni, Gornjoj Čibači i Zakuli.

7. siječnja; U najhladnije jutro u dugom nizu godina, Župa se probudila na minus šest, negdje i -7 stupnjeva. Kako doznajemo, dio naselja je bez struje, a zbog smrzavanja vodovodnih instalacija dio kućanstava je bez vode. Župski DVD je i jutros na terenu, u Lazinama uklanjaju čempres koji je pao preko kabela od struje.

8. siječnja; Župa se drugo jutro budi s temperaturama u debelom minusu. Ipak bura je tijekom noći bila puno slabija od prethodne, pa su župski vatrogasci imali relativno mirnu noć i jutro. Sinoć su na poziv JVP Dubrovnik intervenirali na gašenju požara na kući u Komolcu, a jutros na posipanju prometnice u Radovini solju. Mještani Donjeg Brgata i dalje nemaju struje. Od petka popodne, urednu opskrbu su imali samo sinoć od 16:30 do 19 sati. Od dispečera Elektro juga doznajemo da je razlog sinoćnjeg ponovnog nestanka rušenje stupa dalekovoda, te da se popravak očekuje do ranih popodnevnih sati.
Općina Župa dubrovačka za svoje stanovnike koji su uslijed smrzavanja vodovodnih cijevi ostali bez pitke vode organizirat će dostavu vode putem DVD Župa dubrovačka. Pozivaju se stanovnici Župe da svoje podatke ostave Županijskom centru 112 Dubrovnik. DVD-a Župa dubrovačka distribuirat će stanovnicima vodu prema mogućnostima u odnosu na druge intervencije.
Iz župskog DVD-a poručuju da će zbog vremenskih uvjeta (smrzavanja vode) biti na raspolaganju najkasnije do 16:00 sati, te da svi koji imaju potrebe za vodom mogu nazvati na telefon 486 005.

10. siječnja; Nezapamćena višednevna hladnoća i dalje stvara probleme u vodoopskrbi stanovništva. Županijski centar 112 Dubrovnik zaprimio je više od 50 poziva građana o zamrzavanju vode u vodovodnim cijevima, puknuća vodovodnih cijevi i puknuća satova za mjerenje potrošnje vode zbog niske temperature. Navedeni problemi su ujedno bili uzrokom nestanka vode i to uglavnom s područja grada Dubrovnika, Župe dubrovačke i Cavtata.

11. siječnja; Nakon četiri dana velike hladnoće praćene jakom burom, Župa je jutros osvanula pod snijegom. Bijeli pokrivač je pokrio cijelu Župu, ima ga i uz samo more, ali i na magistrali, te ostalim cestama gdje se zbog temperature ispod nule ledi i stvara probleme u prometu.
Snijeg ne prestaje padati i stvarati sve ljepše vizure Župe. Snježne radosti oduševljavaju mnoge, posebno djecu, nažalost ne i vozače. Zbog zimskih uvjeta na cestama je došlo je do poteškoća u odvijanju prometa. Kako doznajemo iz župskog DVD-a, ceste kroz Postranje, uz Brašinu i na mnogim drugim dijelovima Župe su neprohodne bez zimske opreme.
Na prometnicama šireg dubrovačkog područja došlo je do niza prometnih nesreća, najveća kod Slanoga gdje je s ceste otklizao autobus s putnicima. Velika kolona je nastala na ulazu u Grad iz smjera Župe. Kako doznajemo obustavljen je prigradski autobusni promet.
VD Župa dubrovačka neumorno nastavlja s neprekinutim nizom intervencija koje su uslijed vremenskih neprilika poprilično učestale od prošlog četvrtka. Osim uklanjanja srušenih stabala i dostave pitke vode, a pa čak i ostalih živežnih namirnica, na današnjem programu bilo je čišćenje prometnica od snijega, posipanje soli po prometnicama, te izvlačenje vozila u većem broju prometnih nezgoda. Nezgode su nasreću bile lakše, s uglavnom manjom materijalnom štetom. Neumorni su na terenu bili i djelatnici Komunalnog društva Župa dubrovačka sanirajući posljedice prijašnjih, a posebno današnjih vremenskih nepogoda.

15. siječnja; Nakon tri godine "podstanarstva" na Grudi i Zimska liga za mlađe kategorije u kojoj nastupaju dječaci uzrasta do 2005. godišta, napokon je "uselila" u novu školsku sportsku dvoranu na Mljekari. Na ovogodišnje natjecanje koje već tradicionalno organizira NK Župa dubrovačka prijavljeno je 30 ekipa raspoređenih u pet uzrasnih kategorija, a igrat će se svaku nedjelju do 26. veljače kada je na rasporedu završnica turnira. U sklopu lige ove godine će se odigrati turnir Mama i Žena.

27. siječnja; Sutra počinju radovi na izgradnji pristupne ceste za buduće groblje Dubac od državne ceste D8 do obuhvata budućeg groblja. Iskop će se izvoditi nasuprot priključnoj cesti za Poslovnu zonu Čibača, tako da će to raskrižje dobiti cestu i s južne strane.

28. siječnja; Maro Joković , Iva Obran i Judo klub Župa dubrovačka pobjednici su ovogodišnjeg Izbora najboljih sportaša Župe dubrovačke kojeg već četvrtu godinu organizira nas portal. Odluku o najboljim su donijeli članovi našeg žirija, istaknuti sportski djelatnici, bivši sportaši i suci. Njihovim glasovima večeras smo pribrojili rezultate ankete čitatelja. I Ivi i Maru je ovo drugo proglašenje najboljim, Maro je bio pobjednik našeg prvog izbora za 2013. godinu, a Iva je najbolja drugu godinu zaredom. Judo klub je najboljim klubom proglašen na svim dosadašnjim izborima.


FOTOGALERIJE - SIJEČANJ 2017

{gallery slider=boxplus.carousel}/2017/kroz_zupu1/snijezna_zora{/gallery}
{gallery slider=boxplus.carousel}/2017/kroz_zupu1/snijeg-110117-01{/gallery}
{gallery slider=boxplus.carousel}/2017/kroz_zupu1/dvd_snijeg{/gallery}
{gallery slider=boxplus.carousel}/2017/fotogalerije/snijeg_uz_more_mlini{/gallery}
{gallery slider=boxplus.carousel}/2017/fotogalerije/snijeg_uz_more_srebreno{/gallery}
{gallery slider=boxplus.carousel}/2017/fotogalerije/snijeg_uz_more_kupari{/gallery}


UV_zuc
UV_hdz_zupa
UV_tzo
UV_opcina_zupa
UV_pametnom_dosta
UV_HDZ_zupanija

Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn