Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Udruga Sigurnost u prometu; U planu izgradnja pothodnika na Popolici

Nakon što smo dobili par upita od stanovnika Župe dubrovačke, na okolnosti pješačke komunikacije u mjestu Mlini (skretanje za Brašinu i raskrižje s D-8) na sastanku s predstavnicima općine Župa dubrovačka dobili smo odgovor! Naime, prioritet je svakako osiguravanje pješačke komunikacije ne samo uz državnu cestu, bilo da se radi o kretanju uz nju ili prijelazu preko iste što je posebno važno obzirom da ista ima obilježja gradske prometnice - navodi se u objavi na Facebook stranici  Sigurnost u prometu Dubrovnik

Stoga je u planu izgradnja pothodnika u naselju Mlini (skretanje za Popolicu) uz izgradnju dijela nogostupa kojim bi se povezalo šire gravitacijsko područje naselja Mlini i Brašina! Nakon izrade potrebne dokumentacije izgradnja istoga se očekuje u 2019 godini.

- Moramo naglasiti da pješačka komunikacija (pješački prijelazi, nogostupi, rasvjeta, komunalije….) na državnoj cesti D-8 u naseljima je u OBVEZI lokalne samouprave, sukladno Zakonu o komunalnom gospodarstvu te izražavamo zadovoljstvo kako je općina Župa dubrovačka riješila,odnosno rješava navedeno na svom području - poručuju iz udruge Sigurnost u prometu Dubrovnik.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn