Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Ministar branitelja Tomo Medved posjetio Braniteljsku zadrugu Eko-Župa (FOTO)

U sklopu  svojeg boravka u Dubrovniku prigodom obilježavanja 25. obljetnice vojnoredarstvene akcije oslobođenja juga Hrvatske, Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sa suradnicima posjetio je Braniteljsku zadrugu Eko-Župa.  Upravitej zadruge
Nikola Kurajica je upoznao Ministra sa radom zadruge i projektima koje članovi zadruge provode.  U prostorima Dominikanskog samostana Sv. Vicenca u Čelopecima dragim gostima su predstavljeni proizvodi zadruge, prezentiran rad destilerije za preradu aromatičnog bilja, te pčelarstvo.

Ministar je detaljno upoznat sa najvećim projektom Braniteljske zadruge; „Dubrovačka ruralna baština- samostan Sv. Vicenco“ koji se provodi na prostoru Čelopeka u Župi dubrovačkoj, na zakupljenom zemljištu Dominikanskog reda. Ministar i suradnici su obišli prostor Dominikanskog samostana koji je u fazi obnove, te su im prezentirani dosada provedeni radovi na ovom vrijednom spomeniku kulture kao i planovi za naredno razdoblje.


FOTOGALERIJA

 


Ministar Medved iskazao je zadovoljstvo svime viđenim, čestitao članovima zadruge, te iskazao bezrezervnu potporu Ministarstva u provedbi ovog vrijednog projekta kao i cjelokupnom radu zadruge. Također je naglasio da Braniteljska zadruga Eko-Župa provodi jedinstven projekt po svojemu sadržaju, što ranije nijegdje nije imao prigode vidjeti, te da će Ministarstvo branitelja zajedno sa druga dva nadležna ministarstva - Ministarstvom kulture i Ministarstvom turizma koordinirano podupirati projekt.

Državna tajnica, gospođa Nevenka Benić, istaknula je da je ovo pravi primjer Braniteljsko-socialne zadruge te pozvala predstavnike zadruge da sudjeluju u narednim radionicama Ministarstva vezanim za rad braniteljskih zadruga. Upravitelj i članovi Zadruge zahvalili su Ministru Medvedu i suradnicima Državnoj tajnici gospođi Nevenki Benić i gospodinu Marku Ratkoviću  na posjeti, te im poželjeli uspjeh u daljnjem radu uz poziv da ih ponovno posjete.

Ministar i suradnici svoj su boravak u Župi dubrovačkoj nastavili posjetom Centru za rehabilitaciju Josipovac.


Fotografije Braniteljskoj zadruzi Eko-Župa ustupio - One Frame Media


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn