Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Napreduju radovi na groblju Dubac - Nardelli i Franković obišli gradilište

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima obišao je danas gradilište groblja Dubac gdje se susreo s direktorom tvrtke Groblje Dubac d.o.o. Đurom Lonzom i načelnikom Općine  Silviom Nardellijem.
 
Prilikom obilaska gradilišta gradonačelnik Franković izrazio je zadovoljstvo dinamikom radova. -„Uspješno smo otklonili određene komunikacijske nespretnosti koje su se pojavile i radovi se danas odvijaju zavidnim intenzitetom“, kazao je gradonačelnik. Dodao je kako je riječ o opsežnom, ali i važnom projektu Grad Dubrovnik i Župu dubrovačku jer će građanima nakon niza godina omogućiti kupovinu grobnica po prihvatljivim cijenama.  Kazao je i kako će Grad Dubrovnik nastaviti pratiti realizaciju projekta izvornim proračunskim sredstvima sukladno preuzetim obvezama.

Na gradilištu su u tijeku radovi na izgradnji južnog potpornog zida, II. faze zapad te na izgradnji zidova unutar obuhvata groblja. Direktor Đuro Lonza najavio je da se do kraja tekuće godine očekuju izmjene Detaljnog plana uređenja te pokretanje postupka ishođenja lokacijske dozvole za cijeli obuhvat. Uslijedit će ishodovanje građevinske dozvole za prvu fazu koja obuhvaća nastavak izgradnje pristupne ceste do obuhvata groblja.

- Na tome će se raditi tijekom iduće godine, a početak izgradnje samih grobnica i ostalih objekata očekuje se u 2019. godini - rekao je Lonza. Načelnik  Nardelli istaknuo je kako se očekuje da će prva ukopna mjesta biti stavljena građanima na raspolaganje 2021. godine.

Buduće groblje imat će 1585 grobnih mjesta sa svom potrebnom infrastrukturom, od pristupne ceste i cesta unutar obuhvata groblja, parkirališta, kapelice, poslovnih objekata i dvorane za ispraćaj.


FOTOGALERIJA

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn