Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Čestitamo Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja!

Hrvatska danas slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, u spomen na oslobađanje Knina u operaciji Oluja 1995. godine. Na današnji dan 1995.godine u velikoj operaciji "Oluja" koja je započela prethodnog dana ujutro napadom na oko 630 kilometara dugu granicu samozvane Republike Srpske Krajine, u Knin su prve ušle postrojbe Četvrte i Sedme gardijske brigade ("Pauci" i "Pume"). Točno u podne na kninskoj se tvrđavi zavijorila 20-metarska hrvatska zastava, što je značilo da je Knin, kao središte i simbol srpske pobune, oslobođen.

U operaciju Oluja u samo četiri dana (4.− 7. kolovoza 1995.)Hrvatska vojska i policija oslobodile su 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske. Poginula 174 hrvatska vojnika i redarstvenika, a više od 1400 ih je ranjeno. U znak zahvale hrvatskim braniteljima, od 2008. godine uz državni blagdan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza slavi se i kao Dan hrvatskih branitelja.

Čestitamo Vam Dan pobjede i Dan Domovinske zahvalnosti, a svim Hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima i Dan hrvatskih branitelja!


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn