Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Prva žena Hamlet na tvrđavi Lovrijenac - Shakespearova tragedija na engleskom jeziku

Prva žena Hamlet, britanska glumica Helen Millar zajedno s cijelim castom stigla je u Dubrovnik. Prekrasna dubrovačka palača Sponza ugostila je glumačku postavu ovogodišnjeg Midsummer Scene festivala koji su zanimljivim prikazom dugoočekivane Shakespearove tragedije Hamlet predstavili treće izdanje Festivala koje od 21. lipnja do 7. srpnja obećaje dva tjedna kazališne čarolije na Lovrijencu.

«Oduševljen sam kako se festival razvija kroz godine. Potvrda kvalitete su i inozemna gostovanja koja ga očekuju. Pozivam sve da dođu na Lovrijenac i pogledaju Hamleta za kojeg vjerujem kako će još jednom proslaviti našu kulturnu ponudu!» - izjavio je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić.
Midsummer Scene festival ponovno dotiče Shakespearea, ovoga puta 400. obljetnice književnikove smrti. Veliku obljetnicu obilježavamo jednim od njegovih najvećih djela, a uz glavnu ulogu koja je pripala britanskoj glumici Helen Millar, u Hamletu će zaigrati Susan Hingley u ulozi Ofelije, Karren Winchester - Gertrude, Al Barclay u ulozi Claudiusa, Blake Kubena - Horacija, Christopher Tester igra Laertesa i Bernarda, Emma Fenney - Rosencrantza i Osra, Lewis Chandler – Guildernstern i Marcellus. Hrvatski glumac i producent festivala Filip Krenus naći će se u ulozi Poloniusa i Gravediggera.

«Uzbuđena sam što sam ponovno u Dubrovniku i što imam priliku raditi ženskog Hamleta. Kad sam ga počela čitati, vidjela sam kako te riječi može govoriti žena te kako će ovo biti idealna uloga za Helen Millar!» - izjavila je redateljica Helen Tennison.