Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Poznati glumac proslavio 93. rođendan; Mirisi Postranja u domu gospara Miše Martinovića

U subotu 1. lipnja naš poznati glumac Miše Martinović je u krugu svoje obitelji proslavio 93. rođendan, te su ga tom prilikom posjetili i posebni čestitari jer je gospar Miše rodom iz Martinovića, prema čijem pretku Martinu se ovo selo i zove.

Voditeljica Amaterske glumačke družine „Sve za Župu“ profesorica Fani Perun i članica Marija Bokarica odnijeli su mu regale koje su pripremili glumci amateri - prjesnac, pandišpanj, vino, programe i plakate predstava te tekstove pjesama „Naša Župa“ i „Tu“. Neki su brali mirisno postranjsko bilje, a neki cvijeće iz župskih đardina.

Napravili su boket od morača, mirte, pelina, smilja, ruzmarina i žuke nazvan „Mirisi Postranja“ kojeg je profesorica uručila gosparu Miši. Razdragan je rekao: Jes! Ovako miriše Postranje.“

Općina Župa dubrovačka ovom je velikanu našeg glumišta poslala knjigu i suvenir - zrno kolarina, a čestitke načelnika i svih djelatnika Općine prenijela mu je profesorica Perun. Slavljeniku je bilo iznimno drago vidjeti Mariju Bokaricu u originalnoj župskoj nošnji.

Uz gitarsku pratnju Marija Brčića, pjesmu „Tu“, koja na najljepši način opisuje Postranje, izvela je sama autorica teksta i glazbe Fani Perun. Slijedio je tratamenat i ćakula u opuštenoj atmosferi. Na kraju su svi zajedno zapjevali pjesmu i oprostili se s gosparom Mišom do nekog novog, obećanog susreta.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn