Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Luka Dubrovnik dočekala milijuntu putnicu, odmah je „oteli“ Župski Gospari Gusari (FOTO)

Dva dana ranije nego prošle godine, Luka Dubrovnik je dočekala svog milijuntog ovogodišnjeg putnika. Gospođica Michaela iz Njemačke doputovala je brodom „MeinSchiff 2“ , a odmah po izlasku s broda su je „oteli“ Župski Gospari Gusari, zaželjevši joj dobrodošlicu na svoj način.

Nakon pregovora, Lučka uprava Dubrovnik otkupila je zarobljenu „princezu“ od župskih gusara te su joj od strane lučkih vlasti uručeni prigodni darovi. Vidno iznenađena Michaela nije krila svoje oduševljenje, te iako joj ovo nije prvi posjet Dubrovniku, istaknula je da je svakako najljepši do sada. Dočeku se pridružila i posada broda „MeinSchiff 2“, kao i sam kapetan broda gosp. Helge Wrage, ne krijući oduševljenje na priređenom dočeku, šaljivoj otmici putnice i cjelokupnom ugođaju u luci.

Do kraja godine u usporedbi s prošlom godinom, ukupan promet je planiran na razini prošle godine akada govorimo o prometu brodova na kružnim putovanjima, do danas je u grušku luku uplovilo 532. 663 putnika na 312 brodova, a do kraja godine se očekuje još 128 uplovljavanja soko 200.000 putnika, što bi u konačnici dalo broj od 440 uplovljavanja i oko 740.000 putnika. Iz navedenog je vidljiv pad ticanja od oko 3 posto a broj putnika s kružnih putovanja je u rastu za 5 posto.

U 2018. godini na prvom uplovljavanju u luku Dubrovnik – Gruž dočekano je 6 brodova na kružnim putovanjima, od kojih su 4 novogradnje, koji su na svojim prvim putovanjima odabrali upravo Dubrovnik kao luku ticanja. U prosincu se očekuje još dolazak m/s NieuwStatendama.

Župski Gospari Gusari su današnjim performansom obilježili svoj jubilarni 150 nastup, kao dio prigodnog protokola Lučke uprave za doček milijuntog putnika.Grupa je nastala 2006. godine po ideji Vida-Braca Grbića i Vlaha Miloslavića, jednih od osnivača i Župskoga karnevala u čijem sastavu grupa djeluje sa umjetničkim voditeljem Bracom Grbićem. Grupa Župski Gospari Gusari danas broji 18 članova.


FOTOGALERIJA

{gallery slider=boxplus.carousel}/2018/zabava/zupski_gusari_luka{/gallery}

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn