Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Njemačka novinarka Claudia Bette - Wenngatz posjetila Samostan sv. Vicenca (FOTOGALERIJA)

Njemačka novinarka Claudia Bette - Wenngatz koja kao slobodna autorica putuje po cijelom svijetu, a svoje reportaže objavljuje za redakcije časopisa i magazina za žene kao što su Vogue, Cosmopolitan, Myself, Business Traveller, Bunte i Travellers World, posjetila je danas Župu i Samostan sv. Vicenca. Dočekali su je predstavnici Braniteljske zadruge Eko-Župa koja je ovaj Dominikanski samostan uzela u dugoročni najam kako bi ga obnovila i u njemu uz proizvodnju i prodaju tradicijskih proizvoda, prezentirala zanimljivosti iz kulturne, etnografske, arheološke i druge baštine Župe dubrovačke.

Njemačkoj novinarki je ovom prigodom prezentirana mogućnost organiziranja vjenčanja u prostoru samostana, lutke u narodnim nošnjama Lea Kleškovića, te stol s domaćim delicijama proizvodima Braniteljske zadruge Eko-Župa koje je imala priliku i degustirati. Prostore samostana je za ovu priliku uredila Dragica Haićman.

Poseban interes gospođa Bette - Wenngatz je iskazala za župsku narodnu nošnju koju su joj uz Župske bale, prezentirali članovi KUD-a Marko Marojica. Njemačku novinarku i njezinu suradnicu je interesiralo koliko je koja nošnja stara, način izrade i cijena replike nošnje, detalji nošnje i nakita, ali i mogućnost nabave, naročito ženske nošnje.


FOTOGALERIJA

{gallery slider=boxplus.carousel}/2015/Interesantno/Claudia_Bette{/gallery}

 Claudia Bette - Wenngatz je nagrađena za reportažu u Traveller’s Worldu u kojem je na 28 stranica predstavila Hrvatsku kao trendy lifestyle destinaciju. U toj su reportaži slikom i tekstom predstavljena mjesta od Istre do Dubrovnika s naglaskom na ponudu za high-end potrošače kojima autorica preporuča najbolje hotele, marine, restorane i vinare. Gospođa Bette- Wenngatz posebno je vezana za Istru, Tribunj (kraj Šibenika), Orebić i poluotok Pelješac gdje je otkrila svoju "vinsku ljubav" - Dingač.Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn