Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Gospodarsko vijeće Županijske komore; Što prije u zakonskim okvirima riješiti problem žičare

Na današnjoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Dubrovnik raspravljalo se između ostalog  i o utjecaju propisa i odluka na gospodarstvo grada Dubrovnika i Dubrovačko – neretvanska županije. Direktan povod ovoj točki dnevnog reda bilo je nezadovoljstvo zainteresiranih  članica HGK  zatvaranjem dubrovačke žičare od 26. travnja  koja nije ni  do današnjeg dana  u funkciji.

Predstavnici ŽK Dubrovnik i strukovnih grupa putničkih agencija i ugostitelja zatražili su sastanak s Gradonačelnikom grada Dubrovnika kako bi dobili dodatni uvid u nastalu situaciju koji je i održan  3. svibnja.

Stavovi Gradonačelnika i kronološki prikaz „problema“ žičare preneseni su Gospodarskom vijeću, te je nakon rasprave donesen sljedeći zaključak:
Svi poduzetnici RH trebaju u svom poslovanju poštovati zakone RH.

Članovi Gospodarskog vijeća ŽK Dubrovnik ne mogu ulaziti u pravne odnose  nepotpisivanja ugovora između grada Dubrovnika i trgovačkog društva Excelsa nekretnine d.o.o. ali predlažu da se komunikacija nastavi kako bi dogovor bio postignut u što je moguće kraćem roku.
U protivnom gospodarski subjekti koji su direktno vezani za rad dubrovačke žičare trpjet će znatno veću financijsku štetu nego što je imaju danas. Pri tome se  ne smije  zanemariti niti činjenica da su ti isti poduzetnici utrošili  velika investicijska sredstva. Izgubit će  se teškostečeni i obučeni kadrovi, a  cijela destinacija ostaje bez atrakcije koja je u turističkoj ponudi odmah iza dubrovačkih zidina.

Stoga se i ovim putem apelira  predstavnicima Grada Dubrovnika i trgovačkog društva  Excelsa nekretnine d.o.o. da se nastala situacija što prije okonča u zakonskim okvirima  na zadovoljstvo svih uključenih strana. 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn