Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Nevenu Jerkoviću u Zadru dodijeljena nagrada za doprinos u promicanju pomorske kulture

U sklopu "Dana hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe", koji su održani u Zadru, dodijeljena su priznanja Ministarstva mora, prometa i infrastrukture zaslužnim pojedincima i organizacijama za poseban doprinos razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe.

Za doprinos u promicanju pomorske kulture nagradu je dobio Neven Jerković, autor knjige „Putnički krstaši u Dubrovniku“. koja je plod njegovog dugogodišnjeg istraživačkog rada i sakupljačke upornosti da od zaborava i nestanka sačuva dokumente i svjedočanstva o 173 godine dugoj povijesti putničkoga brodarstva u Dubrovniku. Autor je od ranih 60-tih godina prošlog stoljeća počeo sakupljati dokumente koji su o tome svjedočili i fotografirati svaki od linera preuređenih u krstaše ili brodova koji su sagrađeni za luksuzna krstarenja, a koji su pristajali u Dubrovniku.

"Dane hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe" Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture organizira kako bi ukazalo na važnost pomorstva, kao nezaobilazne grane hrvatskog gospodarstva te odaslalo poruku o važnosti pomorstva, brodara, pomoraca i inženjera te cjelokupnog hrvatskog „plavog gospodarstva“, kao poluge razvoja Hrvatske, tradicionalno pomorske zemlje.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn